Apple Music abone sayısı hızla artıyor!

Apple Music abone sayısı

Apple Music abone sayısında yaşanan artış müzik sektörü tarafından ilgi çekecek boyutlara ulaştı. Servis umut vaad ediyor.

Apple’ın 2015 yılının ortasında duyurduğu çevrimiçi müzik dinleme servisi Apple Music abone sayısı beklenmedik bir hızlı artışa devam ediyor. Rakamlar, rakipler için korkutucu.

Apple Music abone sayısı ne kadar oldu?

Açıklanan son rakamlara göre Apple Music servisini şu an itibariyle 10 milyon ücretli üyesi bulunuyor. Bu rakamı az bulabilirsiniz ancak aynı sektörde yıllardır kullanılan Spotify, 10 milyon ücretli abone sayısına 6 yılın sonunda ulaşmıştı. Apple Music abone sayısı son 6 ay içerisinde 10 milyona ulaşarak önemli bir rekora imza atmış oldu. Ancak sektörün lideri halen Spotify.

Apple Music Mayıs 2015’te duyurulmuş, Haziran 2015 sonu itibariyle kullanıma açılmıştı. İlk 3 ay (90 gün) ücretsiz kullanılabilen Apple Music ardından 9.99 dolar abonelik ücreti (aile için 14.99 dolar) istiyor. Spotify tarafında da fiyatlar benzer. Apple Music duyurulduğu sırada Spotify 70 milyon üyesi olduğunu, bu üye sayısının 20 milyonunun ücretli olduğunu söylemişti. Aradan geçen 6-7 aylık süreçte Spotif’ın üye sayısında nasıl bir artış olduğu bilinmiyor ancak 25 milyona yaklaştığı tahmin ediliyor.

Bu rekabet karşısında Spotify tarafı hareketsiz değil. Firma Aralık 2015’te 3 aylık ücretli aboneliği 1 TL’ye sunmasıyla dikkat çekmişti. Apple Music ve Spotify rekabeti 2016 yılında sıkça gündeme gelecek gibi duruyor.

XCOM 2 En Az Öncüsü Kadar Zorlu!