SpaceX uzay kuvvetleri için büyük destek sağlıyor

spacex donanım günlüğü

Dünyanın en büyük özel havacılık şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen SpaceX, uzay kuvvetleri için çalışmalar yapacak. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

GPS III Uzay Aracı 04 olarak bilinen uyduyu fırlatan SpaceX, uzay kuvvetleri için önemli sayılabilecek bir başarıya imza attı. Herkesin mutlaka şöhretini bir şekilde duyduğu Falcon 9, bu operasyonda görev aldı. Fırlatma Florida üzerinden yapıldı ve başarıyla sonuçlandı.

Uzay ve havacılık devi SpaceX’in Of Course I Still Love You isimli gemisi tarafından fırlatılarak ilk etap bitirildi. Hemen ardında Falcon 9 roketi geri çağırıldı.

SpaceX stratejik sistemler kullanıyor

SpaceX şirketi beş yıllık süreç içerisinde stratejik fırlatmalar gerçekleştirmek istiyor. GPS III ile birlikte konum belirleme ve bu konum doğrultusunda hedef oluşturma işlemleri yapılmıştı. Askeri ve sivil alanlarda SpaceX ağırlığı giderek daha çok hissediliyor.

SpaceX uzay kuvvetleri

Şirket bugünlerde çok sıkı çalışıyor. Özellikle de Starlink, firmanın vaktini fazlasıyla almaya yetiyor. ABD merkezli internet sağlanmaya başlandı ve uydu üzerinden genişbant veriliyor. SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu ile alakalı da çalışmalara katılıyor.

Geçtiğimiz aylarda firma, buraya astronotları göndermişti. Hem kendi uydularını hem de diğerlerini gönderen şirket, uzay konusunda farklı bir noktaya ulaştı. Askeri faaliyetleri artırması tepki çekiyor ancak SpaceX bunu pek umursamıyor gibi görünüyor. Şimdilik firmanın ana amaçlarından birisi Starlink projesine devam edebilmek. Sizce SpaceX, projelerinde başarılı olabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.