SpaceX ve NASA yeni proje için anlaştı!

SpaceX astronotları yeniden

SpaceX ve NASA yeni proje olarak bilinen PACE için kolları sıvadı. SpaceX şirketi NASA’dan 80,4 milyon dolar alacağını söyledi. Şirketin görev için bu hafta başında harekete geçeceği ve NASA’yla birlikte çalışacağı ifade edildi.

Şirketin kullanmayı düşündüğü 3.700 kiloluk PACE uzay aracı, iklim değişikliğinin okyanusları ve atmosferi nasıl etkilediğinin kontrollerini yapacak. Tüm bunlarla beraber bilim insanları, denizlerdeki organizma çeşitliliğini araştıracak. Küresel iklim modellerini geliştirmek amacıyla ek verileri merkeze gönderecek.

SpaceX ve NASA yeni proje detayları

Şirket, böyle görevleri gerçekleştirmek için düzenli olarak Falcon 9 kullanıyor. Elon Musk’ın CEO’su olduğu roket kuruluşu, TESS görevi de dâhil olmak üzere NASA için birçok başarılı iş yapmıştı. Gerçekleştirilmesi planlanan bu misyon SpaceX için ilk olmayacak.

SpaceX ve NASA yeni proje baslatti

Şirketin yönetici kademesinde bulunan Gwynne Shotwell, “SpaceX, insanlığın gezegenimizi daha iyi anlamasına ve korumasına yardımcı olacak PACE’i uzaya fırlatarak NASA’nın kritik bilimsel gözlem görevlerini desteklemeye devam etmekten onur duyuyor” ifadelerine yer verdi. Böylece SpaceX şirketinin bu işten son derece memnun olduğunu da anlamış oluyoruz.

NASA, bu projenin Aralık 2022’de Florida’daki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu’nda başlayacağını söyledi. Tüm bunlara ek olarak PACE’i fırlatmak için kullanılması planlanan Falcon 9 roketi daha önce uçmuş yeni aparatlar kullanacak. Sizce SpaceX şirketi bu görevinde başarılı olabilecek mi? Fikirlerinizi ve tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

NASA sesten hızlı süpersonik jet üretecek!