Boeing Yüzünden SpaceX’in Uçuşu Ertelendi

SpaceX

NASA, Boeing’in Uluslararası Uzay İstasyonu’nda mahsur kalan uzay aracı yüzünden, SpaceX’in eylül ayındaki uçuşunu ertelemek zorunda kaldı.

Boeing’in Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS)’nda mahsur kalan Starliner uzay aracı, NASA için işleri içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Hatırlarsanız daha dün, NASA’nın Starliner ile dönemeyen astronotları SpaceX’in 18 Ağustos’taki uçuşuyla geri getirmeyi planladığını, Boeing’in ise bu ihtimale sert bir şekilde karşı çıktığını paylaşmıştık. NASA ve Boeing arasında ipleri kopma noktasına getiren bu gerginlikten istediğini alan Boeing oldu. NASA, SpaceX’in önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi planlanan yeni uçuşunda astronotları geri getirmeyeceği gibi, bu uçuşu da daha önce planladığı tarihte gerçekleşemeyecek. Normalde 18 Ağustos için planlanan uçuş, 24 Eylül’e alındı.

NASA, aradaki bu 35 günlük süreyi Boeing’in Starliner uzay aracındaki sorunları çözüp, astronotları Starliner ile geri döndürmek için kullanacak. Ancak bu süre içerisinde de bu sorun çözülemezse, NASA’nın Boeing’in karşısına alma uğruna SpaceX’i devreye sokması kaçınılmaz hale gelebilir.

Boeing Starliner uzay aracı

Bu noktadan sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlar Boeing’in uzay aracıyla geri döndürebilse bile şirket ciddi şekilde prestij kaybetmiş olacak. Yıllardır Starliner uzay aracını hazır hale getirmeye çalışan Boeing, bu ilk insanlı uçuşta böylesine büyük bir fiyaskoya imza atarak, tüm çabalarına rağmen hala istenen noktaya gelemediğini göstermiş oldu. Bu sırada zarar gören ise NASA ve ISS’te mahsur kalan astronotlar oldu.

Xiaomi 15 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor