SpaceX NFT bağışı toplayacak: Sürpriz gelişmeler var

Elon Musk Doge

SpaceX NFT bağışı ile gündeme bomba gibi oturdu. Şirket bu bağışları farklı bir alanda kullanacak. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Birçok kişinin dilinde olan SpaceX NFT bağışı tartışma yaratmaya devam ediyor. İlk sivil uzay görevi olan Inspiration4 yeni bir akımın öncüsü olabilir. Bilmeyenler için bu projeden kısaca bahsedelim. Dragon kapsülü ile yaklaşık 3 gün sürecek bir uzay yolculuğu tasarlandı.

Bu yolculuk sadece Dünyanın etrafında dönüşü kapsıyor. Uluslararası Uzay İstasyonu ziyareti yapılmayacak. Sadece dünya çevresinde tur atılacak. Jeff Bezos tarafından yapılan benzer uzay turizmi faaliyetleri sadece birkaç saat için gerçekleşmişti. Ancak SpaceX işi çok üst noktalara taşıdı

SpaceX NFT bağışı: Hem ziyaret hem ticaret

SpaceX tarafından yapılan açıklamalara göre NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi önemli bir görev için kullanılacak. Buradan fırlatılacak olan ekiple birlikte birbirinden farklı sanatçıların yaptığı 51 NFT projesi dağıtılacak. Projeden iyi miktarda gelir elde edilmesi bekleniyor

Bu 51 NFT deyim yerindeyse hayır işi için kullanılacak. St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesi’ne bağış için kullanılması planlanan bu satış açık artırma usulü ile gerçekleşecek. Uçuş ile ilgili 200 milyon dolarlık bağış toplanmak isteniyor. Eğer bu gerçekleşirse son derece iyi bir miktarda yardım yapılmış olacak.

NASA ve SpaceX Jüpiter için göreve hazır: Yeni keşifler olacak

NFT projeleri içerisinde birbirinden farklı detaylar yer alıyor. Mesela Grammy ödüllü rock grubu Kings Of Leon önceden yayınlanmış olan performansını NFT olarak gönderecek. Peki siz alınan tüm bu kararlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.