SpaceX Falcon 9 roketi gökyüzünde şaheser yarattı: İşte o inanılmaz dakikalar (Video)

spacex donanım günlüğü

SpaceX Falcon 9 roketi dünyanın en işlevsel roketleri içerisinde yer alıyor. Ayrıca son derece sağlam olduklarını söyleyebiliriz. Ancak bazen kaza yaşayabiliyorlar.

Elon Musk tarafından uzun bir süredir devam ettirilen çalışmalar sonucunda SpaceX Falcon 9 roketi tasarlandı ve kullanıma açıldı. Her geçen gün kendisini daha fazla geliştirmeyi başaran bu roketler, ilk başlarda biraz fazla kaza yapıyordu. Ancak zaman ilerledikçe bu kazaların sayısında önemli bir azalma yaşandı.

Çok daha uygun fiyatlarla uzaya uydu veya benzeri cisimlerin bırakılmasını sağlayan bu roketler, düzenli olarak fırlatılıyor. Bazen Starlink uyduları gönderilirken kimi zaman başka ülkelere ait uydular fırlatılabiliyor. Her ne kadar çoğu başarılı olsa bile bazen roketler büyük sorunlarla karşılaşabiliyor.

SpaceX roketi havada parçalandı

SpaceX şirketi tarafından fırlatılan bir roket ne yazık ki istediği şekilde geri gelemedi. Bu nedenle havada parçalandı. Normal şartlarda herhangi bir Falcon 9 roketi fırlatıldığında Dünya’nın yörüngesinden geri dönüyor. Ancak bu seferki öyle yapamadı.

SpaceX Falcon 9 roketi

Manevra kabiliyeti son derece azalan bu roket geri dönmeye çalışırken yörüngede sabit kaldı. Yaklaşık olarak 4 Mart tarihinde fırlatılmış olan roket, dünyaya parçalanmış bir şekilde geri döndü. Son derece hızlı bir şekilde aşağıya doğru sürüklenmesi gökyüzünde harika bir görüntünün oluşmasını sağladı.

SpaceX Starlink projesi otomobillerde kullanılabilecek: İnternette büyük devrim

Bazı gökbilimciler bu görüntünün oldukça eşsiz olduğunu söylerken çevreciler ise roket kalıntılarının doğaya zarar verdiğini düşünüyor. Ancak ortaya çıkan renkli görüntü gerçekten de izlenmeye değerdi. Sizler için hemen aşağıya roketin parçalanma videosunu bıraktık. İzledikten sonra düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.