Uzaya fırlatılan Tesla Mars’ın yakınından geçti

starman roadster

Herkesin meraklı gözleri eşliğinde uzaya fırlatılan Tesla Mars’ın oldukça yakınından geçmeyi başardı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

SpaceX ve Tesla şirketleri tarafından uzaya fırlatılan Tesla Roadster araç, Mars’ın çok yakınından geçti. Falcon Heavy’yle beraber uzaya gönderilen araç, bugüne kadar yaklaşık olarak 2,1 milyar kilometre yol gitmeyi başardı. Saatte 28 bin kilometre gibi bir hızla yoluna devam eden bu araç, Starman isimli bir şoförü de barındırıyor. SpaceX tarafından yapılan bir twitter paylaşımı, neredeyse unutulmak üzere olan bu aracı yeniden gündeme getirdi.

Tesla ve SpaceX ortak çalışmıştı

Bundan yaklaşık olarak 2,5 yıl kadar önce Tesla ve SpaceX öncülüğünde son derece önemli bir çalışma yapılmıştı. Bu çalışma ile birlikte Falcon Heavy isimli roket üretildi. SpaceX şirketinin 3 Falcon 9 roketi birleştirildi ve böylece ortaya Dünyanın en güçlü roketleri çıktı.

Uzaya fırlatılan Tesla

Tüm bu çalışmalar sonucunda, yeniden kullanılabilir roketler, daha fazla tercih edilmeye başlandı. Hem uzay alanındaki çalışmalar hem de SpaceX içi adeta milat olan bu gelişme, aynı zamanda bir ilki de kendi içinde gerçekleştirdi. Roadster ve Starman’in Mars çevresinde gezmeye devam ettiği şu günlerde, muhtemelen herkesi şaşırtacak başka fotoğraflar da ortaya çıkacaktır.

Bu aracın uzaya fırlatıldığı günden bu yana çok fazla değişim ortaya çıktı. Tüm insanlık gözlerini yeniden uzaya dikti. Böylece farkındalık da yaratılmış oldu. Bu araçla birlikte sadece bir araba uzaya fırlatılmış olmadı aynı zamanda yeni bir uzay fikri de doğdu. Peki siz SpaceX ve Tesla şirketlerinin çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?