SpaceX Falcon 9 rekoru kırdı işte merak edilen detaylar

SpaceX çalışanlarına köle

Dünyanın en büyük uzay şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen SpaceX, Falcon 9 rekoru kırdı. Hadi gelin onun bu başarısına hep birlikte bakalım.

Uzay taşımacılık şirketi olarak bilinen SpaceX, Falcon 9 rekoru ile sürekli gündeme geliyor. Bu roketler, uzaya gönderilen araçların çok daha ucuz bir şekilde kargolanmasını sağlıyor. Evet, aslında SpaceX Falcon 9 roketleri, birer kargo aracı.

Bundan 20 yıl kadar önce bile NASA tarafından gönderilen uzay araçları son derece maliyetli oluyordu. Ancak şimdilerde bu maliyetin büyük ölçüde azaldığı görülüyor. Bunun en önemli nedeni hiç şüphesiz Falcon 9 roketleri oldu.

Falcon 9 yeni rekorlarla geliyor

Florida eyaletinde yer alan Cape Canaveral ismindeki merkezden fırlatılan Falcon 9 roketleri, özellikle Starlink projelerinde çok fazla kullanılıyor. SpaceX tarafından yapılan fırlatmalar genellikle başarılı bir şekilde sonuçlanıyor.

SpaceX Falcon 9 rekoru

Aynı roketlerin defalarca tekrar tekrar kullanılmasını sağlayan yeni sistemde önemli bir eşik de aşılmış oldu. Bir Falcon 9 roketi tam 7 kez kullanıldı ve böylece rekor kırıldı. Neredeyse sürekli Starlink projesinde kullanılan bu roket, milyonlarca dolar tasarruf sağladı. Normal şartlarda, herhangi bir roket sadece 1 kez kullanılıyor.

SpaceX şirketi, ağırlıklı olarak Starlink projesine yönelse bile yine de başka ülkelerin uydularını fırlatma veya askeri uyduları uzaya gönderme gibi faaliyetlere de sahip. Burada asıl önemli olan roketlerin hiçbir arıza yaşamadan Dünya’ya geri dönebilmesi.

İlerleyen dönemlerde muhtemelen SpaceX yeni başarılara imza atacak. Sizce şirketin yeni başarıları neler olacak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.