Microsoft tarafından da desteği kesilen Windows 7 işletim sistemi, son derece büyük açıklarla uğraşmak zorunda kalıyor. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.
Windows 7 işletim sistemi, büyük açıklarla boğuşmak zorunda kalıyor. RPC Endpoint Mapper ve DNSCache hizmetleri içerisinde yer alan 2 kayıt defteri bu sorunun oluşmasına neden oldu. Windows Performans İzleme mekanizması, eğer isternirse birçok saldırgan tarafından kullanılabilir.
Microsoft, uzun bir süredir herkesin Windows 10 işletim sistemi gibi sistemlere yönelmesini istiyordu. İlk etapta elbette insanlar Windows 7 sisteminden çıkmak istemediler. Ancak zamanla onlar da bu işletim sistemine geçmeyi kabul etti.
Windows 7 her seferinde açık veriyor
Herhangi bir hacker, Windows 7 kullanıcılarına saldırabilir ve bunu hiçkimse anlamadan uzun süre devam ettirebilir. Normal şartlarda hack atakları olduğunda hemen anlaşılır. Ancak hackerlar, isterlerse bunun daha farklı bir yolunu bulabilir.
Hackerlar; kendi DLL dosyalarını Windows 7 içerisine aktarabiliyor. Bu sayede, bilgisayarda yapılan her işlem kolaylıkla çalınabiliyor. Muhtemelen Microsoft da bu durumun farkında. Ancak şirket böyle bir sorunla ilgilenmek istemiyor. Hatırlayacağınız üzere bu işletim sistemine verilen destek kesilmişti.
Windows 7 ve Windows Server 2008 içerisinde ortaya çıkan güvenlik açıklarını kullanmak pek zor değil.
- Herkesin Windows 7 gibi gibi platformlardan Windows 10’a geçmesini sağlamak
- Güncellemeleri tek merkezde toplayabilmek
- Eski bir işletim sisteminin oluşturacağı güvenlik açıklarından sıyrılmak
gibi nedenlerden dolayı Microsoft hiçbirşey yapmayacak. Eğer siz de Windows 7 kullanıyorsanız bu güvenlik açığına dikkat etmenizi öneriyoruz.