Google Pixel 4 hangi teknolojiyi tamamen kaldıracak?

Google Pixel 4 modeli

Herkes tarafından heyecanla beklenen Google Pixel 4 akıllı telefonu önemli bir teknolojinin tamamen yok olmasına neden olacak. Şirket güvenlik ile ilgili yeni getireceği uygulama sayesinde eskisine elveda diyecek. İşte haberimizin detayları.

Akıllı telefon sektörünün her geçen gün çok daha fazla rekabet içermesi nedeniyle üreticiler yeni teknolojilere ağırlık vermek zorunda kalıyor. Örneğin güvenlik için daha önceden kullanılan parmak izi sistemi artık yeni akıllı telefonlarda pek tercih edilmiyor. Bunun yerine daha çok yüz kilidi sistemini tercih eden şirketler artıyor diyebiliriz. Google da bunlar içerisinde yer alacak.

Google Pixel 4 tamamen yüz kilidine bağlı kalacak

Weibo’da yayınlanan bu ürünün fotoğrafların ilkinde cihazın “Yüz Kilidi” kurulum aşaması görünüyor. Şirket bu akıllı telefon modelinde gözlük kullanabileceğiniz ve aynı zamanda bilgilerinizin isteğiniz dışında depolanmayacağını söylüyor.

yüz okuma teknolojisi

Yine aynı platformda yayınlanan Pixel 4 akıllı telefonun fotoğraflarında güvenlik ayarları dikkat çekiyor. Bu ayarlar içerisinde ne yazık ki parmak izine yer verilmediği açıkça görülüyor. Böylece Google tarafından üretilecek olan ve merakla beklenen Pixel 4 modelinde ekran kilidinin kullanılmayacağı kesinleşmiş oldu. Bundan kısa bir süre önce Apple da bütün güvenlik sistemlerini yüz kilidine bağlanmıştı.

3040×1440 çözünürlük, 540 ppi yoğunluğa sahip 6,23 inçlik 19:9 oranında ekran bulunan bu yeni akıllı telefon modelinde yoğun bir güvenlik kullanılacağı hemen anlaşılabiliyor. Peki sizce Pixel 4 ürününde Google istediği başarıyı elde edebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google Pixel 4 farklı rengi ile görüntülendi!