Son zamlardan sonra güncel akaryakıt fiyatları

benzin 1

Neredeyse her hafta yeni bir zam haberi aldığımız akaryakıt piyasasında, yapılan son zamlar herkesi şoke etti.

Son zamlardan sonra güncel akaryakıt fiyatları! Akaryakıt fiyatlarını fiyat artışlarını takip etmek artık neredeyse imkansız bir hale geldi. Vatandaşın 2 defa üst üste aynı fiyattan depoyu dolduramamaktan şikayet etmesine kadar giden sürecin nasıl ve ne zaman sonlanacağı şimdilik bilinmezken, son zam haberi motorinden geldi.

Dizel olarak da bilinen mazot fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 80 kuruş zam yapıldı. Her ne kadar son birkaç aydır gelen zamlar yüzünden akaryakıt fiyatlarına irili ufaklı zam yapılmasına alışmış olsak da, tek seferde 80 kuruşluk zam yine de vatandaşta soğuk duş etkisi yarattı.

benzine zam yapıldı

Son zamlardan sonra güncel akaryakıt fiyatları

Gelen son zam sonrası motorin fiyatı, psikolojik eşik olarak tabir edilen 15-TL seviyesini de geride bırakarak İstanbul genelinde 15,43-TL, Ankara ve İzmir genelinde ise 15,51-TL seviyelerine geldi. Tabi her ne kadar şu an için bu zam haberi sadece motorin için gelmiş olsa da, son birkaç aylık tecrübelerimizden yola çıkarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki benzin zammı da kapıda.

Şu an için İstanbul’da 14,46-TL, İzmir ve Ankara’da ise 14,53-TL seviyelerinde seyreden benzinin yeni zamla birlikte 15-TL seviyesini aşması bekleniyor. Ancak işin asıl ilginç yanı, yıllardır benzinden daha uygun fiyat baremiyle kullanılan motorin, artık benzinden daha pahalı bir hale geldi. Bakalım bu iki fosil yakıt kaynağında yeni psikolojik sınır hangi seviyede şekillenecek.

Euphoria yeni sezon onayını sonunda aldı: Heyecan dorukta