Bitcoin’de yükseliş sürüyor, peki hedef neresi?

Bu kripto para birimi kripto yatırımı Kripto paralar kripto para

Dünyanın en önemli kripto para birimi olan Bitcoin, bir günü daha yükselişle kapatarak yatırımcılarını sevince boğdu.

Bitcoin’de yükseliş sürüyor, peki hedef neresi? Uzun bir süredir düşüş haberleriyle karşınıza çıktığımız kripto para piyasası, özellikle son bir haftadır yönünü yukarıya çevirmiş durumda. Kripto paraların genelinde bir yükseliş havası hakim olsa da, bu yöne liderlik eden ismin Bitcoin olduğu bir gerçek.

Geçtiğimiz hafta 40 bin dolar seviyelerinde seyrederken, bugün itibariyle 43 bin doları aşan Bitcoin, bu seyriyle “acaba boğa piyasasına mı geçildi” sorularını da beraberinde getirdi. Sırasıyla 41 bin dolar, 42 bin dolar ve 43 bin dolar seviyelerini geride bırakan ve şu an için bir geri çekilme işareti vermeyen Bitcoin’in bu artışı ne kadar sürdüreceği bilinmez.

Bitcoin madencileri tehlike

Bitcoin’de yükseliş sürüyor, peki hedef neresi?

Peki Bitcoin neden düşüyordu ya da şu an artışa geçmesinin arkasında yatan neden nedir? Her ne kadar kripto para borsası için merkeziyetsiz ve bağımsız yakıştırmaları yapılsa da aslında modern ekonomide piyasaların birbirinden bağımsız olması düşünülemez. Bitcoin özelinde kripto paraların son zamanlarda izlediği seyir de bunun en açık göstergesi.

Öyleki, Bitcoin özellikle büyük şirketlerin birbiri ardına gelen kötü bilançolarından etkilenmiş ve 40.000 dolar seviyelerine kadar çekilmişti. Ancak özellikle Amazon’un rekor bilançoları sonrası toparlanma sürecine giren lider para birimi, dolar endeksinin düşüşünden de güç alarak şu an ki seviyelere tırmandı.

Bitcoin’in daha buradan gidecek yolu var mı yoksa geldiği nokta üst sınır mıdır bunu zaman gösterecek.

Kuantum bilgisayarlar Bitcoin destanını sona erdirebilir: Büyük iddialar var