Han Solo, zarar eden ilk Star Wars filmi oldu!

han solo

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Han Solo A Star Wars Story ikinci haftasında da hayal kırıklığı yaratmaya devam etti. Devasa sayılabilecek bir bütçe ile çekilen filmin zarar etmesi bekleniyor.

George Lucas, bir kaç sene önce film şirketini Star Wars film haklarıyla birlikte Disney’e devretmişti. Disney yetkilileri “o kadar para verdik boşuna gitmesin” zihniyetiyle hareket etmeye başlayınca 6 ayda bir Star Wars filmi çıkmaya başladı. Sonuç olarak Star Wars balonunun patlaması da uzun sürmedi. Keza Han Solo, ilk haftasının ardından ikinci hafta sonunda da büyük hüsrana neden oldu.

Han Solo, hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Solo A Star Wars Story, ABD’de en düşük açılışa imza atan Star Wars filmi olmuştu. Beklentilerin çok aşağısında gerçekleşen bu açılışın ardından gözle ikinci hafta sonuna çevrilmişti.

Genel kanı gişe hasılatının yüzde 40 – 45 oranında düşeceği yönündeydi. Fakat Han Solo, ikinci hafta sonunda 29.3 milyon dolarlık hasılatla, yüzde 65’lik bir düşüşe imza attı.

Bu rakamların ardından Solo A Star Wars Story’nin en başarısız Star Wars filmi olması da kesinleşmiş oldu.

han solo

Film geride bıraktığı 10 gün içerisinde tüm dünya çapında 265 milyon dolarlık bir gişe başarısı gösterdi. Daha önce ortaya atılan söylentilerde filmin prodüksiyon aşamasının bile yaklaşık olarak 300 milyon dolara mal olduğu belirtilmişti. Basit bir hesaplamayla bile filmin kar elde edebilmesi için 600 milyon doları aşması gerektiğini söyleyebiliriz. Mevcut şartlarda da bu pek mümkün görünmüyor.