Sokağa çıkma yasağı kapsamında marketler ne zaman açık olacak?

Sokağa çıkma yasağı

COVID-19 ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı uzun bir süre devam edecek. Peki, sokağa çıkma yasağında marketler ne zaman açık olacak?

Tüm dünyada 2.4 milyondan fazla kişiyi etkileyen ve 170 binden fazla kişinin yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüs kapsamında ülkemizde de alınan tedbirlerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz haftalarda başlayan ve sadece hafta sonunu kapsayan sokağa çıkma yasağı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nın tatil olması ile bu sefer daha uzun sürecek.

Açıklanan bilgilere göre; bu yasak 23, 24, 25 ve 26 Nisan tarihleri arasında sürecek. Yayınlanan genelge ile 22 Nisan saat 24.00 ile 26 Nisan saat 24.00 arasında istisnalar hariç Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklanmış durumda.

Sokağa çıkma yasağı

Ancak 24 Nisan 2020’de Ramazan’ın başlamasından dolayı bu yasakta bazı esnetmeler yapılacak. Ramazan nedeniyle marketler ve bankalar 2 gün açık olacak. 21 Nisan Salı ve 22 Nisan Çarşamba günleri market ve bakkalların çalışma saatleri 08.00 – 23.00 olarak açıklandı. Ancak 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri marketler ve bakkallar kapalı olacak.

Telefon parasına satılan iPad Pro klavyesi çok ses çıkarıyor!

Bu yüzden Ramazan alışverişinizi yapmak için bir an önce davransanız iyi olur. Lütfen dışarı çıktığınızda maskenizi ve eldiveninizi takın. Sosyal mesafeyi koruyarak alışverişlerinizi yapın. Bir türlü yayılması engellenemeyen ve son açıklanan rakamlara göre virüsün çıkışı olan Çin’i vaka sayısı ile geçtiğimiz bugünlerde daha temkinli olmanızı öneriyoruz.