Samsung 600MP kamera yakında geliştirilecek!

Samsung 600MP kamera

 Samsung 600MP kamera sensörleri yakın zamanda akıllı telefonlarda yerini almaya başlayabilir. Şirket bir makalede bu konudan bahsetti.

Samsung, akıllı telefon kamera sensörleri konusunda büyük ilerleme kaydetti. Şirket, 64 megapiksel kamera sensörünü ve 108 megapiksel görüntü sensörünü telefonlarında kullanan ilk şirketlerden biri oldu. Ancak şirketin akıllı telefon kameraları için megapiksel sayısı açısından henüz durmadığı anlaşılıyor. Samsung bugün, 600 megapiksel çözünürlüklü kamera sensörleri geliştirmeyi planladığını bir makalede açıkladı. Bu yüzden yakın gelecekte Samsung 600MP kamera telefonlarda yer alırsa hiç şaşırmayın.

samsung 1

Samsung 150MP çözünürlüğünde kamera ile geliyor!

İnsan gözünün 500MP çözünürlük ile görebildiğini düşündüğümüzde Samsung’un 600MP kamera üretebilmesi için daha uzun bir yol alması gerektiğini düşünüyoruz. İlk etapta bunu yapabilmesi için firmanın var olan teknolojisinin çok ötesine geçmesi gerekiyor. Şirket, piksel binning  ismini verdiği bir teknoloji geliştirdi. Samsung’un 64MP sensörleri 2 × 2 piksel binning kullanırken 108MP sensörleri ışık emilimini artırmak ve düşük ışık koşullarıyla ilgili sorunları azaltmak için 3 × 3 piksel binning kullanır. 48 megapiksel ve 12 megapiksel sensörler hala standartken, Samsung 600MP kamera sensörünün gerçekleşmesi uzun bir yolculuk gibi görünüyor.

Samsung yakın zamanda 150MP çözünürlüğünde kamera üretecek!

Daha önce Oppo, Vivo ve Xiaomi, Samsung’dan piyasaya süreceği yeni amiral gemilerinde kullanmak üzere 200MP çözünürlüğünde kamera talebinde bulundu. Ancak gerek teknik yetersizlikler gerek üretim verimsizliği firmayı 150MP’lik sensöre inmeye mecbur kılmıştı. Bu çerçevede 2021 yılında piyasaya sürülecek olan telefonların bir kısmında Samsung tarafından geliştirilecek olan 150MP çözünürlüğünde kamera sensörü yer alacak. Bu açıdan şu sıralar 200MP sensör geliştirmeyi başaramayan firmanın 600MP kamera sensörünü yakın zamanda piyasaya sürmesi hayal gibi gözüküyor. Ancak teknoloji giderek gelişiyor. Elbette adım adım ilerleyen Samsung 600MP çözünürlüğünde bir kamera üretebilir.