Snapdragon 8 Gen 4’ün lansman tarihi belli oldu

q12

Qualcomm, Snapdragon Summit 2024’ün 24-26 Ekim tarihleri arasında Maui, Hawaii’de gerçekleştirileceğini resmi olarak duyurdu. Zirvenin odak noktası, Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisi olacak.

Snapdragon 8 Gen 4, TSMC tarafından 3 nm’lik bir teknolojiyle üretilecek ve özel Oryon CPU çekirdeklerine sahip olacak. Snapdragon 8 Gen 3’ün 1+3+4 düzeninin aksine, bu yeni çipin verimlilik çekirdekleri içermeyen 2+6 tasarımına sahip olacağı bildiriliyor. İki yüksek performanslı çekirdeğin 4GHz’e kadar saat hızına ulaşabileceği ve Geekbench testlerinde tek çekirdekte 3.000, çok çekirdekli testlerde ise 10.000 puan aldığı söyleniyor.

Snapdragon 8 Gen 4

Qualcomm, yeni çipte daha iyi performans için geliştirilmiş önbellek ve bellek sıkıştırma teknolojisine sahip yükseltilmiş bir GPU mimarisi kullanmayı planlıyor. Sızıntılar, Snapdragon 8 Gen 4’ün Genshin Impact gibi zorlu oyunları 45 dakika boyunca sabit kare hızında sorunsuz bir şekilde çalıştırabileceğini gösteriyor.

Xiaomi’nin, Snapdragon 8 Gen 4’e sahip ilk akıllı telefon olacak Xiaomi 15 serisini, etkinlikten kısa bir süre sonra duyurması bekleniyor. Ayrıca, OnePlus ve iQOO’nun da yeni Qualcomm çipiyle desteklenen OnePlus 13 ve iQOO 13 serilerini hazırladığı söyleniyor. Samsung’un ise Galaxy S25 serisini yeni SoC ile donatacağı, ancak bu serinin “Made for Galaxy” etiketi altında piyasaya sürülen standart Snapdragon8 Gen 4 SoC’nin hız aşırtmalı bir versiyonunu kullanacağı belirtiliyor.

Redmi K70 Ultra için geri sayım başladı