Galaxy Tab S10 Plus yonga seti için MediaTek’i tercih edebilir

Galaxy Tab S10 Plus 2

Samsung’un yakında çıkacak Galaxy S24 FE akıllı telefonu Geekbench’te tespit edilirken bunun yanında ayrıca yakın zamanda çıkması beklenen Galaxy Tab S10 Plus da kıyaslama platformunda listelendi. 

SM-X828U model numarasıyla listelenen Galaxy Tab S10 Plus, IMEI veritabanındaki girişlerle eşleşerek Galaxy Tab S10 Plus olduğunu doğruladı. “U” harfi, bu modelin ABD versiyonu olduğunu belirtirken, global ve Güney Kore versiyonlarına karşılık gelen SM-X826B ve SM-X826N model numaraları da bulunuyor.

İlginç bir şekilde, tablet Geekbench’te MediaTek Dimensity 9300+ işlemciyle listelendi. Samsung, Tab S serisi için uzun süredir Qualcomm’un üst düzey yonga setlerini tercih ediyordu, ancak bu sefer Galaxy Tab S10 serisi için MediaTek’e geçiş yapacak gibi görünüyor. Dimensity 9300+, 3,25 GHz hızında çalışan bir Cortex-X4 çekirdeği, 2,85 GHz hızında çalışan üç Cortex-X4 çekirdeği ve 2,0 GHz hızında dört Cortex-A720 çekirdeğinden oluşan güçlü bir sekiz çekirdekli bir yonga setine sahip. Grafikler muhtemelen Mali-G720 Immortalis MP12 GPU tarafından yönetiliyor.

Galaxy Tab S10 Plus

Bu kurulum, tablete Geekbench testlerinde tek çekirdekli testlerde 2.141 puan, çok çekirdekli testlerde ise 6.952 puan kazandırdı. Ayrıca, tablet 12 GB RAM ile donatılmış ve kutusundan Android 14 işletim sistemi ile çıkıyor.

MediaTek’e geçiş dikkat çekici olsa da, geçen ay yayınlanan bir rapor, Samsung’un tabletleri için Galaxy S serisi telefonlara benzer bir çift çip stratejisi benimseyebileceğini öne sürmüştü. Bu stratejide MediaTek yerine Qualcomm ve Exynos çipleri yer alacaktı. Ancak, Galaxy Tab S10 Plus’ın Dimensity 9300+ ile çıkacak olması, önceki raporun yanlış olduğunu ya da MediaTek’in diğer çip markalarından birinin yerini alabileceğini gösteriyor.

Galaxy Tab S10 Plus hakkında şu an için çok fazla bilgi olmasa da, seriye Tab S10 Ultra ve muhtemelen standart bir Galaxy Tab S10 modelinin de katılacağı belirtiliyor.

Redmi K70 Ultra için geri sayım başladı