Snapdragon 7 Gen 1 özellikleri ile dikkat çekiyor

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Qualcomm tarafından geçtiğimiz gün tanıtılan yeni yonga seti Snapdragon 7 Gen 1’in hedefinde oyuncular var.

Snapdragon 7 Gen 1 özellikleri ile dikkat çekiyor. Hatırlayacağınız üzere Qualcomm, geçtiğimiz gün düzenlediği bir lansmanla yeni amiral gemisi yonga seti olan Snapdragon 8+ Gen 1’i resmen tanıtmıştı. Bununla birlikte Amerikalı teknoloji devinin tanıttığı tek yeni yonga seti bu değildi. Aynı lansmanda tanıtılan Snapdragon 7 Gen 1’de yeni bir seri olma özelliği taşıyor.

Snapdragon 7 Gen 1 özellikleri

Halef selef olarak aslında Snapdragon 778G’nin devamı niteliğinde olan bu yeni yonga seti, isimlendirme konusunda ise amiral gemisinden feyz almışa benziyor. Bununla birlikte Snapdragon 7 Gen 1 sahip olduğu özellikler sayesinde hem oyuncuların hem de orta segment akıllı telefon tercih edenlerin ilk bakacağı donanımlardan biri olabilir.

Snapdragon 7 Gen 1 özellikleri

Snapdragon 7 Gen 1 özellikleri ile dikkat çekiyor

Snapdragon 7 Gen 1’de var olan 2.4Ghz 1 CortexA-710, 2.36GHz 3 Cortex-A710 ve 1.8GHz 4 Cortex-A510 çekirdekleri sayesinde yüksek işlem hızı ve sınıfının üstün performansını vadederken, sahip olduğu grafik birimleriyle de selefine göre %20 oranında gelişmiş grafik performansı sağlıyor.

Snapdragon 7 Gen 1 özellikleri

Ekran çözünürlüğü desteği konusunda da selefine göre hayli gelişmiş özellikler sergileyen yeni nesil yonga setinde, QHD+ ekranlarda 60hz, FHD+ ekranlarda ise 144Hz ekran yenileme hızı kullanılabilecek. Bellek konusunda da önemli bir gelişim gösteren yeni yonga setini kullanan telefonlar, artık 16GB’a kadar LPDDR5 RAM bulundurabilecekler.

Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre, yılın ikinci yarısının ilk aylarından itibaren Snapdragon 7 Gen 1 yonga setine sahip akıllı telefonları görmeye başlayabileceğiz.

Hyundai elektrikli otomobil fabrikası açacak