Hyundai elektrikli otomobil fabrikası açacak

Hyundai Elantra N 1 scaled

Hyundai Georgia’da elektrikli otomobil fabrikası açma planlarını açıklayan en son otomobil üreticisi oldu.

Hyundai elektrikli otomobil fabrikası açacak. Hyundai’nin Savannah dışındaki 6.5. milyar dolarlık elektrikli otomobil ve pil üretim tesisi, bölgenin elektrikli otomobil endüstrisi için önemli bir merkez olma hedefini ileriye taşıyor. Eyalet yetkililerine göre elektrikli araç satışları artmaya başladığında eyalette, madencilik, pil ve çip üretimi ile otomobil parçaları üretimini içeren kapalı döngü bir pil-elektrik ekosistemi kurulması hedefleniyor.

Hyundai elektrikli otomobil

Yetkililer Cuma günü yaptıkları açıklamada, bağlı olmayan ortaklarından aldıkları 1 milyar dolarlık sermaye yatırımını Georgia’daki ekonomik kalkınma anlaşmasında kullanılacağını bildirdi. Hyundai 2293 dönümlük alanda 8100 iş yaratmayı hedefliyor. Rivian Otomotiv bu yaz tam kapasite çalışmaya başlayarak 2024 yılı başlarında fabrikanın açılmasını planlıyor. Tesisin 2025 yılında yılda 300.000 araç üretme kapasitesi ile üretime başlayacağı dile getiriliyor.

Hyundai elektrikli otomobil

Hyundai elektrikli otomobil fabrikası açacak

Georgia eyaleti, üreticileri ülkeye çekme çabasında daha agresif hareket etmeye devam ediyor. Atlanta’nın doğusunda 2000 dönümlük bir alanda tesis inşa etmek için eyaletin şimdiye kadarki en büyük teşviki olan 1.5. milyar dolarlık paketi açıklandı.

Hyundai elektrikli otomobil

Buna karşılık Rivian Otomotiv de 2028 yılı sonuna dek yıllık ortalama 56.000,00-USD ortalama maaşla 7.500 işçi çalıştırmayı taahhüt etti. Yapılan yatırımın boyutuna karşın bölge halkı sakinleri bölgede toprağın kullanımı gibi çevresel endişeler ile eyaletin vergi gelirlerinin kullanımına ilişkin eleştirileri dile getiriyorlar. Fabrikanın muhalifleri Kasım’daki seçimlerden önce karşı harekete geçerek meseleyi siyasi bir gündem haline getirmeye çalışıyorlar.

AMD ve Qualcomm wi-fi hızını arttırmak için güçlerini birleştiriyor