Snapchat iş gücünün yüzde 10’unu kovuyor!

Snapchat suçlama altında!

Snapchat platformunda ciddi bir işten çıkarım yapacak. İşte tüm detaylar.

Korona virüsün ardından teknoloji devleri ciddi anlamda işten çıkarmalar ile gündeme geldi. Şimdi bunlara bir yenisi daha eklendi. Bir SEC dosyasına göre ve bir şirket sözcüsü tarafından onaylandığına göre, Snapchat’in ana şirketi Snap, iş gücünün yüzde 10’unu işten çıkarıyor. Şirket, 2023’ün üçüncü çeyreğinin sonunda toplam 5.367 çalışanın olduğunu bildirdi; dolayısıyla işten çıkarmaların yaklaşık 540 kişiyi etkilemesi bekleniyor. Snap, SEC dosyasında işten çıkarmaların ardından “işletmemizi en yüksek önceliklerimizi yerine getirecek şekilde en iyi şekilde konumlandırmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı. Şirket işten çıkarmaların “hiyerarşiyi azaltmak ve kişisel işbirliğini teşvik etmek” için gerekli olduğunu söyledi.

Snapchat reklamları bambaşka bir hal alacak

Snapchat, etkilenen çalışanlara kıdem tazminatı paketleri çıkaracağını söyledi ancak paket ayrıntılarıyla ilgili spesifik bir bilgi yok.  Bu işten çıkarmalar, Snap’in 2023’ün dördüncü çeyrek kazançlarını açıklamasının planlanmasından sadece bir gün önce gerçekleşti. Variety’ye göre şirket, aslında üçüncü çeyrekte oldukça iyi performans göstererek Wall Street beklentilerini yaklaşık yüzde beş geride bıraktı.

Yarı açıklanacak olan kazanç raporu kötüyse, bu işten çıkarmaların neden gerekli olduğunu belli olacak. Öte yandan, beklenenden daha iyi olursa Snap tepki alabilir. Kimse büyük bir şirketin kazançlarıyla övündükten sonra çalışan sayısını büyük ölçüde azaltmasını görmekten hoşlanmaz. Kasım ayında Snap’in 20 yöneticisini işten çıkardığı başka bir işten çıkarma turu daha gerçeklemişti.

Tether’in piyasadaki hakimiyeti kripto paralar için önem arz ediyor