Samsung İşten Çıkarmalara Hazırlanıyor

Samsung Logo 800

2014 yılında akıllı telefon pazarında istediği başarıyı yakalayamayan Samsung, mali sıkıntılardan kurtulmak için işten çıkarmalara başlayacağını açıkladı.

Ekonomik sıkıntılar çeken firmaların işten çıkarmalara yönelmesi durumun ciddiyetini gözler önüne sererek hisse değerlerinin değer kaybetmesine ve firmanın prestijinin zedelenmesine neden oluyor olsa da, bazen kaçınılmaz olabiliyor. Satya Nadella önderliğinde yeni bir strateji çizen Microsoft’un uzun süre eleştirilen işten çıkarma kararının ardından şimdi de Samsung cephesinden benzer bir açıklama geldi.

Samsung_575

Bu yılın başında piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S5’in beklenen ilgiyi görmemesi ve akıllı telefon alanındaki satışlarının düşüşe geçmesi sonrası sıkıntılı bir sürece giren Güney Koreli teknoloji devi Samsung, çareyi işçi çıkarmakta buldu. Samsung hala akıllı telefon alanını domine ediyor olsa da özellikle gelişmekte olan pazarlarda Çinli telefon üreticilerinin pazar paylarını arttırmaları, firmanın akıllı telefon alanındaki gelirinin yüzde 74’lük düşüş yaşamasına neden oldu.

Analistlerin önümüzdeki yılda da bu düşüşün devam edeceğini öngörmeleri Samsung‘u harekete geçirdi ve böylece önümüzdeki aydan itibaren işten çıkarmaların başlayacağı açıklandı. Bu işten çıkarmaların hangi departmanları kapsayacağı henüz açıklanmamış olsa da, firmaya yakın kaynaklara göre işten çıkarmaların büyük bölümü yönetici kadrosuyla ilgili olacak.

Avrupa Parlamentosu Google’a Karşı