Snapchat, Hikayelerde gösterilen reklamları test ediyor

Snapchat, Hikayelerde gösterilen reklamları test ediyor

Snapchat, en popüler kullanıcılarının bazılarına para kazanmanın yeni bir yolunu sunuyor. Bugünden itibaren, Snap Stars’ın herkese açık Hikayelerinde videonun ortasında gösterilen reklamları görmeye başlayacaksınız. İşte detaylar.

Snapchat Hikayelerde kullanılacak reklam özelliği, çok sayıda takipçisi olan doğrulanmış hesapları olan kişiler için tasarlanmış. Snap, videonun ortasında gösterilen reklamları tanıtırken, reklam gelirini içerik oluşturucularla paylaşmaya karar verdiğini duyurdu. Böylece şirket için bir ilke imza atıldı. Birinin Hikayelerinden ne kadar kazanacağı, birinin ne sıklıkta paylaşımda bulunduğu ve içeriğinin çektiği etkileşim gibi faktörleri dikkate alan bir formüle bağlı olacak. Snap, ABD’deki küçük bir Snap Stars grubunun yardımıyla reklamları test ediyor. Şirket şu anda reklamları yıl içinde daha geniş bir alana yaymayı planlıyor. Şirket, “Hikayeler, içerik oluşturma ve etkileşimin önündeki engeli azaltır. Snap Star ile Hikayeye reklam yerleştirmenin finansal başarıya daha kolay bir yol sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Snapchat, Hikayelerde gösterilen reklamları test ediyor

Snap CEO’su Evan Spiegel, şirketin son çeyrek kazanç çağrıları sırasında, “İnsanların arkadaşlarına daha az Hikaye gönderdiğini ve arkadaşlarından daha az Hikaye görüntülediğini görüyoruz” dedi. “Ama aynı zamanda, insanların daha fazla premium içerik izlediğini, Spotlight’ta daha fazla içerik izlediğini gördük.”

Spotlight, Snapchat’in TikTok benzeri kısa biçimli videoları formatı. Şirket, platformu destekleyen içerik oluşturuculara fon sağlamak için günde 1 milyon dolar harcama yapıyor. Snap’in Stories tarafından oluşturulan reklam gelirini paylaşma kararı, şirketin büyümeye devam etmelerini sağlama konusunda aynı derecede ciddi olduğunu gösteriyor.

Tesla sevilen özelliği kaldırıyor: Birçok araç bundan etkilenecek