Amazon dronelarla teslimatlara başlıyor

Amazon

Amazon dronelarla teslimatlara başlıyor. Prime Air adını taşıyan dronela teslimat hizmeti bu ay Kaliforniya’da bir kasabada kullanıcılara sunulacak.

Online alış veriş platformu sayesinde dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelen Amazon, bir yandan pek çok farklı alana yatırım yaparken, bir yandan da asıl iş alanı olan online alış veriş tarafından kullanıcılara sunduğu hizmetin kalitesini arttırmanın yollarını arıyor. Hızlı teslimat konusunda dünyanın en iyilerinden olan Amazon, dronelar sayesinde daha hızlı teslimat peşinde. Bir süredir dronela teslimatlara başlamak için gerekli testleri yapmakta olan şirket, sonunda bu hizmeti kullanıma sunmaya hazır görünüyor.

amazon drone

Amazon Prime Air adını taşıyan bu dronela teslimat sistemi ilk olarak Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde kullanıma sunulacak. Prime Air droneları çok yakında Kaliforniya’da ilk teslimatları yapmaya başlamış olacak. Amerikan Havacılık İdaresi ile anlaşan şirket, Kaliforniya’nın Sacramento şehrinde ufak bir kasaba olan Lockeford’da ilk dronelu teslimatları yapacak. Bu ufak kasabada yapılacak ilk teslimatların ardından kullanıcılardan gelen geri dönüşlere göre gerekli güncellemeler ve düzeltmeler yapılacak. Şirket bu ilk aşamayı tamamlayıp çok daha geniş bir alanda Prime Air dronelarıyla teslimat yapmayı amaçlıyor.

Prime Air droneları, siparişleri güvenli bir şekilde teslim edebilmek için etraflarındaki objelerden ve insanlardan sakınacak şekilde tasarlandı. Amazon bu droneların insanlar için herhangi bir risk oluşturmayacağı konusunda emin görünüyor. Ayrıca droneların diğer uçan araçları ve hayvanları da rahatlıkla tespit edip bunlardan kaçınabildiği söyleniyor.

Xiaomi 13, Snapdragon 8 Gen 2 kullanacak