Snap hisseleri bir günde yüzde 40 düştü

Snap

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden Snap’in hisseleri bir günde yüzde 40 düştü. Bu düşüş Meta ve Twitter’ı da etkiledi.

Teknoloji dünyası son dönemde finansal olarak zorlu bir dönemden geçiyor. Finansal olarak en güvenilir şirketler bile piyasadaki düşüş sebebiyle bir anda değer kaybedebiliyor. Borsalardaki bu dengesiz gidişattan etkilenen son teknoloji şirketi de Snapchat uygulaması milyonlarca kullanıcıya ulaşan Snap oldu. Şirketin hisseleri bir günde yüzde 40 düştü.

Tarihinin en kötü günlerinden birini geçiren şirket, bir süre işe alımları yavaşlatacağını açıkladı. Peki şirketin bir günde yüzde 40 değer kaybetmesine ne sebep oldu?

Snapchat, Rusya ve Ukrayna'daki reklamları duraklattı

Snap’in kurucusu ve CEO’su Evan Spiegel, pazartesi günü bir açıklama yaparak bu mali çeyrekte hedefledikleri gelir rakamlarına ulaşamayacaklarını söyledi. Spiegel’in bu açıklamasının ardından şirketin bazı yatırımcıları hisselerini elden çıkardılar. Bu da şirketin Spiegel’ın açıklamasından bir gün sonra yüzde 40’lık bir kayıp yaşamasına sebep oldu. Elbette Spiegel bu açıklamayı yapmasa da mali çeyrek sonuçları açıklandıktan sonra benzer bir düşüş yaşanacaktı. O yüzden şirketin geçirdiği kötü mali çeyreğin ardından bu kayıptan kaçınmasının yolu yoktu diyebilir.

Snap cephesinden gelen bu açıklama, sadece kendisini değil tüm sosyal medya şirketlerini etkiledi. Sosyal medya pazarındaki durgunlaşmadan endişe eden yatırımcıların farklı alanlara yönelmesi sonucu pek çok sosyal medya şirketi değer kaybetti. Facebook ve Instagram’ın sahibi olan Meta yüzde 7 değer kaybetti. Twitter’ın hisseleri ise yüzde 4 düştü. Toplamda sosyal medya şirketleri bir günde 100 milyar dolar değer kaybetmiş oldu.

Elon Musk bu yıl 69 milyar dolar kaybetti