Elon Musk bu yıl 69 milyar dolar kaybetti

Twitter

Elon Musk, Twitter’ı almaya çalışması ve çıkan taciz iddiaları nedeniyle bu yılın başından bu yana 69 milyar dolar kaybetti.

Bildiğiniz gibi Elon Musk şu sıralar ciddi suçlamalarla karşı karşıya. Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık çılgın bir teklif yaptıktan sonra kendisini bir anda dünya gündeminin merkezinde bulan Musk, bir yandan bu anlaşma yüzünden hedef alınırken bir yandan da taciz suçlamalarıyla yüzleşiyor.

Daha önce SpaceX’te kabin görevlisi olarak çalışan bir kadın, Elon Musk’ı cinsel tacizle suçluyor. Son günlerde ortaya çıkan bilgiler, bu kadın çalışanın 2017 yılında Musk’ı tacizle suçladığını, daha sonra şirketten ayırılırken sessiz kalması için SpaceX’in bu kadına 250 bin dolar ödediğini gösteriyor. Musk ise bu iddiaları net bir dille yalanlıyor.

Ancak Musk’ın bu iddiaları yalanlaması bu suçlamalardan ciddi zarar görmesine engel olmadı. Dün de sizinle paylaştığımız gibi, bu suçlamaların ortaya çıkmasının ardından Musk bir günde 11 milyar dolar kaybetti. Musk’ın kurucusu ve hissedarı olduğu Tesla Motors’un hisselerinin düşmesinin ardından Musk’ın kişisel serveti 212 milyar dolardan 201 milyar dolara düştü. Üstelik bu Musk’ın bu yılki tek kaybı değil. Tartışma yaratan kararları ve açıklamalarıyla tanınan Musk, bu yılın başından beri 69 milyar dolar kaybetti.

Elon Musk, Twitter'ın yönetim kuruluna katılmayacak

Bu düşüşün 11 milyar dolarlık kısmı yukarıda da belirttiğimiz gibi cinsel taciz suçlamalarının ardından gerçekleşti. Ancak bu cinsel taciz iddiaları ortaya çıkmadan önce de Twitter anlaşması Musk’ın değerini düşürdü. Musk, Twitter için 44 milyar dolarlık teklifi yaptığı günden bu yana Tesla’nın değeri 49 milyar dolar düştü. Bu da Tesla’nın en büyük hissedarı olan Musk’ın servetini doğrudan etkiledi.

69 milyar dolarlık bu kayba rağmen Musk dünyanın en zengin insanı unvanını koruyor. Musk’tan sonra dünyanın en zengin ikinci insanı olan Jeff Bezos’un serveti yaklaşık 131 milyar dolar. Yani Musk’ın bu unvanı şimdilik tehlike altında değil.

Terra Luna’nın yaratıcısı hapis cezası alabilir