Şimdi de kripto para vergisi geliyor!

28 aralik bitcoin neden dustu 9 kripto para birimi piyasadan cekildi 1514444389 4829

Türkiye’de son dönemin popüler yatırım araçlarından biri olan kripto paralara da vergi geliyor. İşte kripto para vergisi ile ilgili tüm bilgiler.

Özellikle 2021’le birlikte kripto paralara olan ilgi muazzam derecede arttı. Dünya çapındaki isimlerin kripto paralara yaptıkları yatırımlar hemen herkesin bu alana olan arzını tetiklemiş oldu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada Türkiye’nin kripto para yatırımında Avrupa’nın 1 numarası olduğu ortaya çıkmıştı. Nüfusa oranla yapılan araştırmada Türkiye dünyada ise 4. sırada yer almıştı.

Ülkemizde kripto paralara ilgi duyanların sayısı hızlı bir şekilde artınca işin içine vergi olayı da girecek gibi görünüyor.

Şimdi de kripto para vergisi geliyor!

Ekonomi tarafında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olan Özgür Demirtaş, katıldığı bir Clubhouse yayınında devletin kripto paralarla elde edilen kazançlar için yeni bir vergi sistemi geliştirdiğini açıkladı.

Şimdilik bu vergi sisteminin nasıl olacağı, nasıl işleyeceği şeklinde bir bilgi yok. Fakat aynı döviz ve altın alımında olduğu gibi kripto para alımında da bir verginin getirilmesi söz konusu gibi görünüyor.

Tabi ki şu anda kesinleşmiş bir durum olmadığını belirtmekte de fayda var. Bu arada merkez bankasının milli kripto para üzerindeki çalışmalarının devam ettiğini de anımsatalım. Görünen o ki yakın gelecekte kripto paralar ülkemizde çok daha geçerli bir konuma yükselecek.

Aslında sadece Türkiye değil diğer ülkelerde de kripto paraların günden güne değerlenmesi mümkün görünüyor.

Türkiye’den Bitcoin nasıl alınır? İşte yanıtı