Alan Wake satıştan çekiliyor!

Alan Wake

Remedy Entertainment’in geliştirdiği, Microsoft’un yayınladığı Alan Wake satıştan çekiliyor! Oyunu satın almak için çok az bir süre kaldı.

Remedy Entertainment‘in geliştirdiği, Microsoft’un yayınladığı Alan Wake satıştan çekiliyor! Evet yanlış duymadınız. Oyun satıştan çekiliyor. Firma yaptığı açıklama ile Xbox 360 ve PC platformlarında bulunan oyunun Xbox Live ve Steam’den kaldırılacağını, satış noktalarından ise toplatılacağını duyurdu.

Satıştan çekilme nedeni olarak ise oyunda yer alan müziklerin teliflerinde yaşanan sıkıntı gösterildi. Oyunda yer alan müziklerin telif hakları dolduğu için firma yasal bir yükümle karşılaşmamak için oyunu satıştan çekme yoluna gitti. Lisans anlaşmaları yeniden yapılana kadar oyun satışa kapanacak. Bu sürecin ne kadar süreceği ise bilinmiyor.

Alan Wake ve eklentileri satıştan kaldırılırken, spin-off oyunu Alan Wake’s American Nightmare ise bu sorundan etkilenmeyecek. Zira bu oyunun lisans sorunları zamanında çözülmüş durumda. Oyunu daha önce satın almış olanlar veya kütüphanelerine eklemiş olanlar ise bu olanlardan etkilenmeyecek.

Remedy Entertainment, oyunu 15 Mayıs itibariyle satıştan çekecek. Saat farklılıklarından ötürü oyunu satın almak için kısa bir süreniz var. Oyunun Steam sayfasında ve Xbox Live sayfasında yüzde 90 indirime gidildi. Böylelikle Alan Wake‘yi Steam’den 4,90 TL’den satın alabilirsiniz. Alan Wake’nin Steam sayfasına gitmek için tıklayın.