Signal de hikayeler özelliği ekledi

Signal

Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaların en çok kullanılan özellikleri arasında yer alan hikayeler, artık Signal’de de yer alacak.

Hikayeler ve reels gibi internet kullanıcılarının kısa süreli videolar ya da görseller paylaşmalarına olanak sağlayan özellikler, bugün internette en çok zaman geçirilen yerler arasında yer alıyor. Bu yüzden normalde kullanım amacı bu olmayan uygulamalar bile bu tarz özelliklere yer veriyor. Instagram benzeri bir hikayeler bölümü oluşturan WhatsApp bunun ilk akla gelen örneği. Ancak hikayeler özelliği ekleyen tek mesajlaşma uygulaması WhatsApp değil. Uçtan uca şifreli mesajlaşma konusunda WhatsApp’ın en önemli alternatiflerinden biri olan Signal de artık hikayeler özelliğine sahip.

signal stories

Signal, dün bir açıklama yayınlayarak bundan sonra platformun Android ve iOS uygulamalarında Stories, yani Hikayeler özelliğinin de olacağını duyurdu. Hatırlarsanız şirket bu yeni özelliği bir kaç hafta önce test etmeye başlamış ama beta aşamasına sınırlı sayıda kullanıcıyı dahil etmişti. Şimdi ise hikayeler özelliği tüm Android ve iOS kullanıcılarına açıldı. Şirket bu yeni özelliği çok yakında Signal’in masaüstü versiyonuna da eklemeyi planlıyor. Ancak hikayeler özelliğinin masaüstü versiyonuna ne zaman geleceği konusunda şimdilik net bir tarih verilmedi.

Instagram ve WhatsApp hikayelerde olduğu gibi burada da hikayeler özelliği kullanıcıların 24 saat sonra kaybolacak videolar, görüntüler veya metinler paylaşmalarına olanak sağlıyor. Uygulamadaki diğer her şey gibi hikayelerin de uçtan uça şifrelenmiş olarak korunacağına dikkat çekiliyor. Öte yandan kullanıcıların paylaştıkları hikayeleri kimlerin görebileceği konusunda da tam kontrole sahip olacağı belirtiliyor.

Siber suç çeteleri hızla büyüyor