Google uygulaması hikayeler özelliği alacak: Instagram benzeri mi olacak?

Google 6GHz

Yapılan son güncelleme çalışmaları ile birlikte Google uygulaması hikayeler özelliği alacak. Hadi gelin detaylara hep birlikte göz atalım.

Bugün gelen blog haberlere göre; Google uygulaması hikayeler özelliği kısa bir süre içerisinde kullanıma sunuldu. Sosyal medya uygulamaları için hikayeler özelliği neredeyse her şey demek ancak Google için böyle değil. Bugüne kadar hikayeler ile alakalı herhangi bir eksiklik yaşamayan Google, ani kararlar alarak bu özelliği başlattı. Herkesin şaşırdığı bu yeni özellik için bazı ilginç detaylar yer alıyor.

Hikayeler özelliği kullanan uygulama sayısı artıyor

Bundan kısa bir süre önce LinkedIn platformu hikayeler ile alakalı yenilik yapacağını söylemişti. Şimdi ise yeni gelen haberlere göre Google’ın iOS ve Android sürümlerine aynı özellikten geliyor. Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde bu özelliğin kullanımına başlandı.

Google uygulaması hikayeler özelliği

Muhtemelen bu özellik herkes tarafından kullanıma açılacak. Ancak kimse hikayeler ile alakalı özelliği nasıl kullanacağını bilmiyor. Keşfet sekmesinin hemen en üst tarafında yer alan kısımdan hikayelere ulaşmak mümkün olacak. Ayrıca, hikayeler bölümünde ilginç bir detay daha sizi bekliyor olacak. Sosyal medya platformlarında yer alan hikayeleri kaydırma özelliği burada da kendisine yer bulabilecek.

Yayıncılar konusunda da Google önemli bir sürpriz yaptı. Buna göre yayıncılar artık daha fazla kazanç elde edebilecek. WordPress için Web Story, MakeStories veya NewsroomAI gibi platformlardan yayınlarını paylaşan kişiler; reklamlar üzerinden kazancını artırabilecek. Sizce Google tarafından geliştirilecek bu yeni özellik, ne tür avantajlar sunacak? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.