Otomobilde ÖTV indirimi konusunda bir açıklama daha geldi

Otomobil dünyasında Hyundai

Sıfır otomobil almak isteyenlerin gözü kulağı gelecek bir ÖTV indirimi müjdesinde. Peki sektörün içindekiler bu konu hakkında ne düşünüyor?

Otomobilde ÖTV indirimi konusunda bir açıklama daha geldi. Otomobil fiyatları durmuyor, durdurulamıyor. Artık durum öyle bir hal aldı ki, hepimiz otomobil fiyatlarının ayda bir defa zamlanmasını hem de öyle bir iki bin lira değil, onar yirmişer bin lira zamlanmasını kabul eder hale geldik. Bununla birlikte sektör bununla da yetinmiyor ve çoğu zaman aynı ay içerisinde ikinci zammı uygulayabiliyor.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Tabi sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan bu artış, doğal olarak ikinci el piyasasına da sirayet ediyor ve vatandaş ise devlet yetkililerinden gelecek yeni bir ÖTV düzenlemesi müjdesi bekliyor. Bununla birlikte sektörün kalbindeki isimden Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu’dan gelen haber hiç de vatandaşın beklediği türden değil.

Ford elektrikli otomobil

Otomobilde ÖTV indirimi konusunda bir açıklama daha geldi

Eroldu’ya göre, şu günlerde ÖTV düzenlemesinin gelmesi pek mümkün değil. Bu fikrini, otomobillere olan yüksek talebe bağlayan Eroldu, talep olduğu sürece ÖTV indiriminin gelmesinin anlamsız olacağını, ÖTV indiriminin baş şartının otomobil fazlalığına rağmen talep yetersizliği olduğunu ifade etti.

Bu kapsamda şahsi fikri olarak yakın zamanda herhangi bir ÖTV indirimi düzenlemesi beklemediğini dile getiren Eroldu, yine de bu durumun iç piyasayı canlandıracak adımların atılmasına engel olmaması gerektiğini ifade etti.

Araç kiralama hizmetleri

Bilindiği üzere en son ÖTV düzenlemesi bu yılın başında gelmiş ve 2 dilimden oluşan tarifeye 2 dilim daha eklenerek birçok otomobilin fiyatında önemli düşüşlerin yaşanması sağlanmıştı. Ancak ne var ki aradan geçen 6 ayın sonunda bütün fiyatlar eskisinden de yüksek seviyelere gelmiş durumda.

Windows 11 Başlat sorunu ile gündemde