Sıfır otomobil satışları için yeni dönem başladı

Otomobil dünyasında Hyundai

Geçtiğimiz ay Ticaret Bakanlığı tarafından duyurulan ve 6 ay + 6 bin kilometre olarak bilinen düzenleme, dün itibariyle resmen uygulamaya koyuldu.

Sıfır otomobil satışları için yeni dönem başladı. Sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçebilmek için birçok adım atılırken, geçtiğimiz ay Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla duyurulan yeni düzenleme, birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Bu düzenlemeyle birlikte 15 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, sıfır otomobil satın alan şirket ve galeriler, bu araçlarını en az 6 ay elinde tutmak ve 6 ayın sonunda da 6 bin kilometreyi geçmiş halde satmak zorunda olacaklar.

sıfır otomobil

Bu düzenlemenin sıfır otomobil fiyatlarındaki fırsatçılığın önüne geçeceğini düşünenlerin sayısı bir hayli fazla. Bu düşüncede olan insanlara göre, şirketler ve galeriler 6 ay boyunca satamayacakları ve satarken de 0 km’den ilana veremeyecekleri araçları alarak riske girmeyecek, bu sayede de sıfır otomobillere olan talep gerçek alıcılardan kaynaklanacağı için araç fiyatları düşme eğilimine girecektir.

sıfır otomobil

Sıfır otomobil satışları için yeni dönem başladı

Ancak bu düşüncede olmayanların sayısının da hiç azımsanmayacak kadar çok olduğunu belirtelim. Bu grupta yer alan kişilere göreyse, galeriler ve şirketler bu yasağı delmenin bir yolunu bulacak, bulamasalar bile oldukça cüzi tutarlara denk düşen cezaları ödemeyi göze alarak satışlarını yine yapacaklar.

sıfır otomobil 2

Bu iki gruptan hangisi haklı çıkar orasını zaman gösterecek ancak ortada bir de bambaşka bir gerçek var. Döviz kurlarındaki artış sürdüğü ve ülkeye giren araç sayısının artmadığı her gün, başka hiçbir şeye ihtiyaç kalmadan sıfır araç fiyatları artmaya devam edecektir.

Samsung, 2050 yılına kadar hedeflerini duyurdu!