Sanal RAM özelliği Android’in vazgeçilmezi oldu!

Yurtdışı akıllı telefonlar

Geçtiğimiz yılın başlarında birkaç cihazda karşımıza çıkan sanal ram uygulaması, şimdilerde yeni çıkan tüm Android modelleri için vazgeçilmez haline gelmiş durumda. Samsung’dan Xiaomi’ye tüm Android üreticileri, sanal ram ile kullanıcıların RAM ihtiyacını eksiksiz bir şekilde karşılıyor.

Sanal RAM özelliği Android’in vazgeçilmezi oldu! Malum günümüzde Android tarafındaki modellerde minimum 4GB RAM kullanılıyor. Elbette cihazın kalitesi arttıkça RAM miktarı da 12 GB hatta 16 GB’a kadar yükseliyor. Peki RAM kapasitesinin yetersiz olduğu noktada kullanıcılar ne yapacak?

Xiaomi, yeni Mi 12S Ultra amiral gemisi akıllı telefonuyla fark yarattı

Son dönemde bazı üreticiler sanal RAM özelliği ile kullanıcıların dikkatini çekmiş durumda. Şimdiye kadar Samsung, Vivo, Xiaomi ve Oppo bu özelliği ülkemizde de kullanıma sundu. Peki bu özellik tam olarak nasıl çalışıyor ve ne işe yarıyor? Dilerseniz şimdi bu konuya bir açıklık getirelim.

Apple çocuk istismarı taraması özelliği birden fazla ülkeye yayılıyor

Sanal RAM özelliği hızla yayılıyor

Normalde RAM bellekler dahili depolamadan çok daha hızlı bir çalışma kapasitesine sahip olduğu için uygulama arayüzünde iş görüyor. Fakat son dönemde telefonlar içerisinde yer alan SSD’lerin çalışma hızı da önemli ölçüde arttı. Bu da normal dahili depolama alanının RAM bellek olarak kullanılmasının önünü açıyor.

Yurtdışı akıllı telefonlar

Hali hazırda pek çok modelde RAM bellek kapasitesi 1 GB, 3 GB, 5 GB gibi miktarlarda arttırılabiliyor. Tabi ki bu alan dahili depolama alanından düşüldüğü için RAM kapasitenizi arttırırken, depolama alanının düşeceğini göz önüne almanız gerekiyor.

Bu yeni teknoloji sayesinde pek çok telefonun RAM kapasitesi önemli miktarda artmış durumda. Muhtemelen önümüzdeki günlerde Android tarafındaki pek çok isim sanal RAM artırımı konusunda önemli adımlar atacaktır.

Dolap , yaklaşık 25 milyon ürünü yeni sahipleri ile buluşturdu