Shogun Sevenlere Disney’den Müjdeli Haber

Shogun

Son dönemin en sevilen dizilerinden olan Shogun’nun akıbeti belli oldu. İlk başta mini dizi olarak hazırlanan dizi beklediğimizden uzun sürebilir.

Bu yıl izleyicilerle buluşan en dikkat çekici yapımlardan biri de Shogun oldu. James Clavell’ın daha önce 1980 yılında da bir mini diziye uyarlanan romanının bu yeni uyarlaması, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Disney çatısı altında yer alan FX kanalı tarafından hazırlanan dizi, ABD’de FX kanalında yayınlanırken, dünyanın geri kalanına ise Disney+ platformu üzerinden sunuldu. Nitekim ülkemizde de Disney+ aboneleri sevilen diziyi buradan izleme şansı yakaladılar.

shogun

Shogun ilk başta bir mini dizi olarak duyurulmuş ve bu şekilde hazırlanmıştı. Ancak dizinin yakaladığı büyük başarı hikâyenin devam etmesinin önünü açtı. Son dönemde diziyi devam ettirmek için hem yaratıcı ekiple hem de oyuncularla görüşmeler yapan Disney, sonunda amacına ulaşıyor. Gelen son bilgiler, Shogun’un devam edeceğini gösteriyor. Üstelik FX kanalı sadece bir değil, iki yeni sezon çekmeyi planlıyor. FX kanalının 2. ve 3. sezonlar için hazırlıklara başladığı söyleniyor.

Öte yandan Disney’in ödül sezonunda yaptığı hamleler de bunu doğruluyor. Şirket, Televizyon Akademisi’ne başvuruda bulunarak Shogun’un mini dizi kategorisinden çıkarılıp drama kategorisine alınmasını istedi. Televizyon Akademisi de bu isteği yerine getirdi. Sevilen dizi, diğer uzun soluklu dizilerle birlikte En İyi Dizi – Drama kategorisinde yarışacak. Bu da dizinin bir süre daha devam edeceğinin habercisi.

GTA 6 Çıkış Tarihi Açıklandı