Sherlock Holmes 3 Geliyor!

rdjholmes2

Robert Downey Junior ve Jude Law’un baş rollerini üstlendiği efsanevi dedektif Sherlock Holmes, serinin üçüncü halkasıyla izleyicilerle buluşacak.

Sir Arthur Conan Doyle’in kitaplarından esinlenen, yönetmenliğini Guy Ritchie’nin üstlendiği ve Robert Downey Junior, Jude Law, Mark Strong, Rachel McAdams, Kelly Reilly, Geraldine James ve James Fox gibi ustaların yer aldığı ilk filmi, 2009’da gösterime girmiş ve 90 milyon dolarlık yapım bütçesine rağmen, 600 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek, sinema dünyasında önemli bir rol oynamıştı.

Sherlock Holmes

Bu ticari başarı, ikinci filmin de çevrilmesine ön ayak oldu. Sherlock Holmes: A Game of Shadows, Conan Doyle’un “Son Çözüm” ve “Boş Ev” romanlarını temel alarak sinemaya uyarlandı. Yapım öncüsü gibi, 600 milyon dolar seviyesinde gişe hasılatı elde etti. Öncüsüne ek olarak kadroya Jared Harris, Noomi Rapace, Stephen Fry ve Paul Anderson gibi fenomen oyuncular katıldı.

İki Sherlock Holmes filminin yanı sıra; Harry Potter and the Order of the Phoenix, Harry Potter and the Half-Blood Prince, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 gibi gişe rekortmenlerinin de yapımcılığını üstlenen Lionel Wingram, serinin üçüncü halkası hakkındaki müjdeyi verdi. Lionel Wingram’e göre, serinin üçüncü halkasının senaryosu hemen hemen tamamlandı ve Robert Downey Junior ve Jude Law, rollerini tekrar üstlenecek.

Yapımın, 2017 yılının son çeyreğinde gösterime girmesi bekleniyor.