Captain America Civil War, Gişeyi Kapattı!

captain america civil war

6 Mayıs’da tüm dünyada gösterime giren Captain America Civil War, en başarılı sinema yapımlarının arasına adını yazdırarak, gişeye veda etti.

Yılın başında, dünyanın en beklenen yapımı Captain America Civil War değil; Batman V Superman’di. Yapım 900 milyon dolar gişe hasılatına ulaşmasına rağmen beklentilerin gerisinde kaldı. Film ticari bir başarı olarak lanse edilse de, Oscarlı senarist, yönetmen ve Batman rolünü üstlenen Ben Affleck, Justice League’e doğrudan müdahale edecek. Bu da, yapımcının hayal kırıklığına uğradığının ve Zack Snyder’ın suyunun ısındığının göstergesi…

Captain America Civil War

Neyse biz, başlıktaki, asıl konumuza geri dönelim. 6 Mayıs 2016’da gösterime giren film, tek tük sinemalar dışında gösterimden kalktı. Ne de olsa her filmin, gişede geçireceği azami süre 6 hafta olarak kabul ediliyor.

Peki bu süre içinde Civil War ne tür başarılar elde etti? Öncelikle filmin, en büyük rakibinden 300 milyon dolar fazla gişe hasılatı elde ettiğini belirtelim. 1.196 milyar dolarlık gişe hasılatı, Marvel’ın son harikasını, tarihin en çok gişe hasılatı elde eden yapımları arasında 12.sıraya yükseltti.

Yapım bütçesi + reklam bütçesi ve vergi kesintilerinin 400 milyon dolara malolduğunu düşünürsek, bu rakam son derece yüksek. Böylece Thor 3: Ragnorak ve Avengers Infinity War, her zamankinden de sağlam temellere bağlandı.

Civil War; Anthony ve Joe Russo tarafından yönetilirken;  Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner,Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Emily VanCamp, Tom Holland, Frank Grillo ve William Hurt gibi birbirinden ünlü ve bol ödüllü oyuncularla, çıtayı zirveye taşıdı.

“Yeniden Harry Potter Olabilirim”