Captain America: Civil War’ın Bir Haftalık Raporu!

captain america civil war

Sezonun, Batman V Superman: Dawn of Justice’den sonra en merakla beklenen filmi Captain America: Civil War, ülkemizde yarın gösterime giriyor. Film, bazı ülkelerde 26 Nisan’da gösterime girdi ve buna ek olarak eleştirmenlerin de beğenisine sunuldu. Peki Marvel’ın son mucizesi hakkındaki izlenimler neler? Sizin için araştırdık.

Batman V Superman: Dawn of Justice, son yılların en merakla beklenen filmiydi. Ne var ki film; yapımcı firmaya ciddi bir kar elde ettirmesine ve dünya çapında popüler olmasına rağmen, 900 milyon dolar gişe hasılatı seviyesinde kaldı. Kendisinden, Avengers’ın film uyarlaması gibi, 1.2 – 1.4 milyar dolar gişe hasılatı beklenen yapım, bu konuda, beklenenin gerisinde kaldı. Warner Bros- DC ikilisinde yönetmen Zack Snyder’ın geleceği tartışılıyor. Elbette, filmin daha çok hasılat elde etmemesinde başka faktörler de söz konusu. Bu faktörleri, önümüzdeki günlerce, “DC, Marvel’a Karşı” dosyamızda ele alacağız.

Captain America: Civil War

En merakla beklenen ikinci film, Captain America: Civil War bazı Avrupa ülkeleri, ülkemiz ve dev pazar Kuzey Amerika’da yarın gösterime girecek. Lakin ilk raporlar muazzam değerleri işaret ediyor.

250 milyon gişe + 120 – 150 milyon dolar reklam bütçesi ile yapılandırılan film, en önemli pazarlarda gösterime girmeden, sadece 6 günde, 250 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Filmin, bu tempoyla giderse, bir milyar dolar gişe hasılatını kolayca geride bırakması bekleniyor. Yani Batman V Superman, rakibinin gölgesinde kalacak gibi.

Buna ek olarak, biraz talihsiz rakibinin aksine film, eleştirmenlerden tam not aldı. Eli DC yapımlarında pek cimri olan Rotten Tomatoes, Metacritic gibi siteler (Bu politikanın nedenleri de, önceki satırlarda bahsettiğimiz dosya konusunda ele alacağız), Marvel’ın yeni gişe bombası Captain America Civil War için 9.3/10 ortalama puanı layık gördüler. IMDB üyeleri ise 8.5/10 puanını layık görmüş.

Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Emily VanCamp, Tom Holland, Frank Grillo, William Hurt ve Daniel Brühl gibi isimlerin rol aldığı ve Anthony Russo ile Joe Russo ikilisi tarafından yönetilen filmi yarın izledikten sonra, kısa süre içinde, kapsamlı bir inceleme yayınlayacağız.