Deadpool Yarın Gösterime Giriyor!

Deadpool

Marvel’ın kült karakterlerinden, anti-kahraman Deadpool’un sinema filmi, yarın tüm dünyada ve ülkemizde gösterime girecek.

Deadpool, Marvel evreninde çok özel bir yere sahip. Klasik kahramanların aksine ahlaki çizgileri son derece bulanık olan karakter, dördüncü duvarı kırmasıyla tanınıyor. Dördüncü duvarın kırılması deyimi, özellikle tiyatroda sıkça kullanılır. Bazen oyuncular, kendilerini izlediklerini bildikleri seyirciyle doğrudan iletişim kurup, onlara seslenebilir. Anti-kahramanımız da, kendisini okuyanlarla bol bol iletişim kurar. Bu da onu, çizgi roman dünyasının eşsiz figürlerinden biri yapıyor. Karakterimiz, birkaç istisna dışında (hamile kadınlar, çocuklar), para karşılığında herkesin canına kıyabilecek bir suikastçi olması ve çarpık, +18 mizah anlayışıyla da dikkat çekiyor.

Deadpool

X-Men evreninin yayın haklarının Fox’a ait olması nedeniyle, film Fox Studios tarafından geliştirilip, beyaz perdeye uyarlandı. 60 milyon dolarlık yapım bütçesine sahip filmin baş rolünde Ryan Reynolds bulunuyor. Daha önce de, X-Men Origins: Wolverine’de aynı rolü üstlenen Ryan Reynolds, önceki filmlerinden “Green Lantern” ile dalga geçerek(en azından fragmandan edindiğimiz izlenim bu), keyifli anlar yaşatıyor. Tim Miller’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin diğer oyuncuları arasında  Morena Baccarin, Ed Skrein, T. J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand, Stefan Kapičić ve Leslie Uggams gibi usta isimler yer alıyor.

Kanserden kurtulmak için Weapon X projesine dahil olan (Evet Wolverine’in de yer aldığı projeden bahsediyoruz) Wade Wilson’un dönüşümünü ve intikamını konu alan film, 8 Şubat’ta oyuncular ve yakınlarına özel bir davette, gösterildi. Eleştirmenlerden sızan değerlendirmeler ise son derece olumlu. Yani, yeni bir Fantastic Four faciası ile karşılaşmayacağımız kesin.