SEC, Twitter soruşturmasında ifade vermeyi reddettiği için Elon Musk’a dava açıyor

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Elon Musk başını dertten kurtaramıyor. Twitter’ı satın aldığından beri bir çok sorun yaşayan ünlü isim şimdi SEC tarafından bir davayla karşı karşıya. İşte tüm detaylar.

Elon Musk bir kez daha Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) hedefinde. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Musk’ın Twitter’ı devralmasını araştıran düzenleyici, şimdi X’in sahibine önceden planlanan ifadeye gelmemesi nedeniyle dava açıyor. SEC’in soruşturması, Musk’ın o zamanlar halka açık bir şirket olan Twitter’daki hissesini gecikmeli olarak açıklamasına ilişkin bir soruşturma başlattığı 2022 yılına kadar uzanıyor. Musk, Twitter’daki yatırımını açıklayan ABD menkul kıymetler kanunu uyarınca gerekli evrakları sunmakta 10 gün gecikti. Gecikme ona 156 milyon dolar kazandırmış olabilir ve aynı zamanda onu eski Twitter hissedarlarının toplu davasının hedefi haline getirmiş olabilir.

SEC, Twitter soruşturmasında ifade vermeyi reddettiği için Elon Musk'a dava açıyor

The Wall Street Journal’ın haberine göre Elon Musk’ın geçen ay konuyla ilgili kurumun soruşturmasında ifade vermesi planlanmıştı. Ancak Musk, San Francisco’da planlanan bir toplantıya katılmayı başaramadı ve daha sonra SEC yeniden planlamaya çalıştığında “ifadeye katılmayı tamamen reddetti”. Düzenleyici şimdi San Francisco federal mahkemesinden Musk’ı mahkeme celbine uymaya zorlamasını istiyor.

Musk’ın kendisini yıllar boyunca defalarca alay ettiği söz konusu kurumun karşısında bulduğu ilk sefer değil bu. Tesla CEO’su, elektrikli otomobil üreticisini özel hale getirmek için “fon temin ettiğini” iddia eden 2018 tarihli meşhur bir tweet nedeniyle menkul kıymet dolandırıcılığıyla suçlanmıştı.

Bilimsel buluş ilk insanlar hakkında bilinmeyenlere ışık tuttu!