Gmail, spam e-postalara karşı savaş açtı!

Gmail, spam e-postalara karşı savaş açtı!

Gmail, spam e-postaların kullanıcı deneyimini kötü anlamda etkilemesini engellemek için gerekli araçlar sunuyor. İşte tüm detaylar.

E-posta spamları, e-postalar hayatımıza girdiğinden beri ortalıkta dolaşıyor ve işler artık daha karmaşık bir hal aldı. Kullanıcı deneyimini kötü etkileyen spam mailler için Gmail kolları sıvadı. Google, yeni gelen kutusu koruma önlemleriyle spam maillerin verdiği sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yakın zamanda yayınlanan bir blog yazısında Google, toplu e-posta gönderen kişiler için yeni gereksinimleri duyurdu.

Gmail, spam e-postalara karşı savaş açtı!

Şubat 2024’ten itibaren, Gmail adreslerine bir günde 5.000’den fazla ileti göndermek isteyen herkesin birkaç ekstra işlem daha yapması gerekecek. Gönderenin e-postanın kimliğini doğrulaması gerekecek; Şirket bunun çoğu kişinin gözünü korkutacağını ve spam mailler gönderilmesinin önüne geçileceğini savunuyor. Kimlik doğrulama, e-posta alan adınız için DKIM veya SPF kimlik doğrulamasının kullanılması gibi Google’ın önerdiği en iyi uygulamaların izlenmesini içerecek. Toplu gönderenlerin, alıcılar için tek tıklamayla abonelikten çıkma seçeneği ayarlamaları da istenecek. Ayrıca Google, Gmail alıcılarının istenmeyen ileti bombardımanına uğramasını önlemek için “açık bir spam eşiği” uygulamaya başlayacak. Şirket, spam eşiğinin “sektörde bir ilk” olduğunu ve Gmail kullanıcılarının daha az gelen kutusu spam’i almasıyla sonuçlanacağını söyledi.

Yahoo kullanıcıları ayrıca yeni spam önleme önlemlerinden de yararlanacak. Google, aynı değişiklikleri gelecek yılın başlarında uygulaması için Yahoo’ya başvurduğunu açıkladı. Yıllar geçtikçe Google ve diğer teknoloji şirketleri, şüphelenmeyen kullanıcıları dolandırmak için e-posta gönderen spam göndericilerle mücadele ediyor. Spam gönderenler sürekli olarak seviye atlıyor, bu da Google’ın kullanıcılarını korumak için yeni yollar bulmaya devam etmesi gerektiği anlamına geliyor.

Arzum Crust Mix Neo Stand Mikser ile usta şeflere taş çıkarın