Bilimsel buluş ilk insanlar hakkında bilinmeyenlere ışık tuttu!

Bilimsel buluş ilk insanlar hakkında bilinmeyenlere ışık tuttu!

Son zamanlarda yapılan çalışmalar sonucunda geliştirilen bilimsel buluş ilk insanlar hakkında bilinmeyenleri ortaya koydu. İşte tüm detaylar.

Bilimsel buluş, ilk insanın yaklaşık 84.000 yıl önce Afrika’yı ne zaman ve neden terk ettiğini ortaya koydu. Southampton Üniversitesi’nden bilim insanları, Sina yarımadası boyunca ve Ürdün üzerinden geçen nehir kanallarından oluşan “iyi sulanmış bir koridor”un, ilk insanların Avrupa ve Asya’ya doğru izlediği yol olduğunu kanıtladığını iddia ediyor. Zamanla kurumuş olan antik nehir kanallarının kenarında bulunan el aletlerini inceleyen ekip, uzman tarihleme tekniklerini kullanarak bunların yaklaşık 84.000 yıl önce kullanılmış olabileceğini keşfetti. Dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarıyla birlikte çalışan bilim insanları, bunun Homo sapiens’in Afrika’dan Avrasya’ya giderken Ürdün Rift Vadisi boyunca nehir kanalları boyunca ilerlediğini kanıtladığını söylüyor.

Bilimsel buluş ilk insanlar hakkında bilinmeyenlere ışık tuttu!

Bilimsel buluş ışığında Southampton Üniversitesi Jeomorfoloji Profesörü Paul Carling şunları söyledi: “Uzun zamandır deniz seviyesinin düşük olduğu zamanlarda insanların güneybatı Arabistan’a ulaşmak için Afrika boynuzundan Kızıldeniz üzerinden güney geçişini kullandıkları düşünülüyordu. .Ancak çalışmamız, Afrika’dan Avrasya’ya giden tek kara yolu üzerinden kuzeye doğru iyi bilinen bir geçit olduğunu doğruluyor. Yeni yayınlanan kanıtlarımız, insanların küçük sulak alanları üs olarak kullanarak ve daha kuru otlaklarda bol miktarda yaban hayatı avlayarak kuzey rotasını kullanarak göç ettiğini gösteren bulmacanın önemli bir parçası. Önceki çalışmalarda potansiyel sulama delikleri olarak büyük göller aranmış olsa da, aslında küçük sulak alanlar göç sırasında konaklama noktaları olarak çok önemliydi.”

OnePlus Open inceleme videosunda tüm detaylarıyla görüldü