Redfall kötü yorumlara rağmen iyi bir başlangıç yaptı

Redfall

Bu yıl Xbox’a gelen en önemli oyunlardan biri olan Redfall, aldığı tüm kötü yorumlara rağmen çıkış haftasında oyun severlerden büyük ilgi gördü.

Büyük umutlarla beklenip satışa çıktıktan sonra tam anlamıyla hayal kırıklığına dönüşen büyük oyunlara geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklendi. Dishonored serisiyle tanınan Arkane Studios tarafından geliştirilen Redfall, 2 Mayıs’ta PC ve Xbox Series X/S’e yönelik olarak satışa sunuldu. Oyun, son yıllarda Xbox’a gelen en dikkat çekici özel yapımlardan biri olduğu için beklentiler oldukça yüksekti. Ancak ortaya çıkan sonuç pek çok oyun severi hayal kırıklığına uğrattı. Oyunun Metacritic’teki eleştirmen puanı 56, kullanıcı puanı ise 3.2. PC tarafına geldiğimizde ise bu kullanıcı puanı 1.9’a kadar düşüyor. Bu da oyuncuların oyundan hiç de memnun olmadığını açıkça gösteriyor. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen oyun, satış rakamlarıyla Microsoft’un yüzünü güldürmeyi başarmış görünüyor.

Redfall

True Achivements tarafından paylaşılan bilgilere göre Redfall, bu yıl en iyi çıkış yapan ikinci Xbox oyunu. 2023 oyunları arasında çıkış haftasındaki satış rakamları bakımından Redfall’u geride bırakabilen tek Xbox oyunu Atomic Heart. Üstelik oyunun sadece satış rakamlarının değil oynanma sürelerinin de tahmin edildiğinden yüksek olduğu söyleniyor. Öyle ki geçtiğimiz hafta göz önüne alındığında oyun Xbox’ta en çok oynanan üçüncü oyun konumunda. İlk sırada tahmin edeceğiniz gibi Fortnite var. Onun hemen arkasından ise Call of Duty: Modern Warfare 2 geliyor. Bu iki oyun zaten aylardır zirvede yer alıyor. Bu yüzden üçüncülük aslında gayet başarılı bir çıkış olarak değerlendirilebilir.

Elbette bu durum oyunun aldığı kötü yorumları değiştirmiyor. Ancak görünen o ki aldığı tüm bu kötü yorumlara rağmen Redfall, Xbox sahiplerini konsol başında tutmayı başarıyor.

Realme 11 Pro ve Pro+ resmen tanıtıldı