Oppo, Fransa’dan da çekiliyor

Oppo

Nokia ile yaşadığı anlaşmazlık yüzünden Avrupa pazarında zor günler geçiren Oppo, Almanya’dan sonra şimdi de Fransa’dan çekilmeye hazırlanıyor.

Hatırlarsanız mart ayında teknoloji kulislerinde dönmeye başlayan bir söylenti, akıllı telefon pazarının gündemine bomba gibi düşmüştü. Çünkü hem Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo’nun, hem de kardeş markası OnePlus’ın sürpriz bir kararla Avrupa pazarından tamamen çekileceği iddia ediliyordu. Şirketler o dönemde bir açıklama yayınlayarak bu iddiaları yalanladı ve Avrupa pazarının kendileri için büyük önem taşıdığının altını çizdi. Şirket belki o dönemde söylendiği gibi bir anda Avrupa pazarından çıkmadı ama önemli Avrupa ülkelerinden bir bir çekilmeye devam ediyor.

Oppo Find N2

Patent haklarını ihlal ettiği için Nokia ile yaşadığı anlaşmazlığın etkisiyle geçtiğimiz yıl Almanya pazarından çekilen Oppo, şimdi de Fransa’dan çekilmeye hazırlanıyor. Üstelik bu çekilmenin 30 Haziran gibi yakın bir tarihte gerçekleşeceği görülüyor. Oppo henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamış olsa da şirketin Fransa’daki yerel ortakları ve çalışanları ile yapılan söyleşiler, şirketin 30 Haziran’dan sonra ülkede faaliyet göstermeyi düşünmediğini gösteriyor.

Frandroid’e konuşan bazı çalışanlar ve iş ortakları, Oppo ile olan kontratlarının 30 Haziran’da sona ereceğini ve şirketin bu kontratları yenileyip ülkedeki varlığını sürdürmek için herhangi bir adım atmadığını söylüyorlar. Ayrıca bazı çalışanların söylediğine göre şirket yeni çıkacak Find X ve Reno serisi gibi yeni telefonların Fransa’da satışa çıkmayacağını da şimdiden kendilerine haber vermiş. Görünen o ki şirket Fransa’daki faaliyetlerini ya tamamen durduracak ya da Almanya’da yaptığı gibi ülkedeki telefon satışlarını durduracak.

Realme 11 Pro ve Pro+ resmen tanıtıldı