Samsung 2.nesil Galaxy Ring için yeni patent aldı

galaxy ring

Samsung, 10 Temmuz’da planlanan Galaxy Unpacked etkinliğinde giyilebilir bir akıllı yüzük tanıtmayı planlıyor. Ancak, yeni bir patent başvurusu, Samsung’un farklı bir tasarıma sahip başka bir Galaxy Ring üzerinde çalıştığını da ortaya koyuyor.

Patent görsellerinden anlaşıldığı üzere, yeni akıllı yüzük (muhtemelen ikinci nesil Galaxy Ring), dış katmanda düz bir tarafa sahip olacakken iç katman dairesel olacak. Dış katmanın düz tarafının bir ekrana, iç tarafının ise sensörlere ev sahipliği yapacağı tahmin ediliyor. İkinci nesil yüzüğün iki ekranla gelebileceği söyleniyor: biri uygulama simgeleri için, diğeri ise bir uygulama simgesine tıklandığında içerik veya bilgi göstermek için. Her iki ekranın da kullanıcı girdisine göre birlikte çalışacağı öngörülüyor.

Galaxy Ring

Ekran, telefonunuza dokunmadan egzersiz istatistikleri ve kalp atış hızı gibi bazı önemli bilgileri kolayca kontrol etmenize yardımcı olabilir. Gelen aramalar ve bildirimler hakkında da sizi bilgilendirebilir. Ayrıca, ikinci nesil yüzüğün, birinci nesil Galaxy Ring’e kıyasla önemli ölçüde daha yüksek bir iç hacme sahip olabileceği belirtiliyor. Bu, yüzüğün gelişmiş işlevsellik için içeride daha fazla kaynağa (daha yüksek pil kapasitesi veya ek sensörler gibi) sahip olacağına işaret ediyor.

bb1

Patent listesine göre Galaxy Ring, Galvanik Cilt Tepkisi (GSR), SPO2, PPG ve EKG ölçümünü destekleyecek. Ayrıca bir sıcaklık sensörü, ivme sensörü, parmak izi sensörü ve bir anahtarla donatılacak. Daha fazla sensör kullanımı, cihazın dahili hacminin artırılmasının arkasındaki neden olabilir. Bu cihazın telefonla iletişim kurması için muhtemelen Bluetooth’u kullanacağı belirtiliyor. Ayrıca cihazın ödemeler için Wi-Fi, NFC ve MST (manyetik güvenli iletim) destekleyeceği de tahmin ediliyor.

b1b

Patente göre, ikinci nesil yüzük, Güney Kore’de 27, ABD’de ise 65 boyutta gelecek. Ürünün lansmanına gelince, hala erken geliştirme aşamasında ve şirketin ürünü piyasaya sürüp sürmeyeceği geliştirmenin başarısına bağlı olacak. Gelişmeler oldukça daha fazla bilgi paylaşılacaktır.

Bu yeni akıllı yüzük, Samsung’un giyilebilir teknoloji alanındaki yenilikçi yaklaşımını ve kullanıcıların günlük yaşamlarına entegre edilebilecek pratik çözümler sunma hedefini yansıtıyor.

MediaTek, yapay zeka ile cihaz içi video oluşturma olanağı sunacak