Samsung Galaxy Ring’in Yeni Detayları Ortaya Çıktı

samsung

Samsung’un merak edilen akıllı yüzüğü Galaxy Ring hakkında ilgi çekici bir haber var. Tersine yapılan mühendislik yüzükte başka nelerin olduğunu gösterdi.

Samsung, Galaxy Ring adını verdiği ilk akıllı yüzüğünü şubat ayındaki MWC’te yarım yamalak duyurmuştu. Bu duyuru ‘Bakın böyle bir yüzük yapıyoruz haberiniz olsun’ kıvamında bir şeydi. Tam tanıtımın temmuz ayında düzenlenecek olan Unpacked etkinliğinde gerçekleşmesi bekleniyor. Samsung Find uygulamasının APK’sına tersine mühendislik yapıldı ve yüzük hakkında yeni ayrıntılar keşfedildi.

APK’da bulunanlara göre Galaxy Ring’te LED ışık yer var. Samsung Find uygulamasında kayıp modu açıldığında Galaxy Ring’in ışığı yanıp sönmeye başlayacak. Kayıp modu uygulama üzerinden Samsung hesabını kitlemeye de olanak sağlayacak. Böylece başka biri yüzüğü bulursa kullanamayacak ve bilgilere erişemeyecek.

galaxy ring

Galaxy Ring, 5 – 12 arasında değişen birden fazla boyutta modele sahip. 5, 6 ve 7 numaralı boyutlar 17 mAh pil; 8, 9, 10 ve 11 numaralı boyutlardaki yüzükler de 18.5 mAh kapasiteli pil yer alacak. 12 numarada ise 22.5 mAh’lık pil olacak. Galaxy Ring, Bluetooth LE ve Bluetooth 5.4’ü destekleyecek.

Samsung’la ilgili dedikodulardan devam edecek olursak, Business Korea’nın haberine göre Samsung Galaxy S25 ailesinde Exynos 2500 yongası kullanılacak. Galaxy S22 serisinde Exynos 2200 yer alıyordu. Ancak aşırı ısınma ve performans düşüşü gibi problemler yaşanınca Samsung, Qualcomm’un çiplerine geçiş yaptı. Bu sene çıkan Galaxy S24’te ise işler değişti. S24’lerde Exynos 2400 yongası bulunuyor, Ultra modelinde ise 3. nesil Snapdragon 8 var.

Galaxy S24’lerin yapay zekadaki başarısı Exynos işlemcilerine olan güveni tazeledi. Snapdragon 8 serisi güç tüketimine göre performansta halen lider olsa da, Exynos özellikle düşük maliyetiyle dikkat çekiyor. Sektör analistlerine göreyse 3 nm ile üretilecek olan Exynos 2500 güç verimliliği bakımından 4. nesil Snapdragon 8’i geçebilir. Bu analiz ise Samsung’un GAA teknolojisiyle elde ettiği avantaja dayanıyor.

Diablo 4’ün Yeni Sezonunda Satıcıları Es Geçmeyin