Huawei, Samsung’ta kırmızı alarma neden oldu!

samsung 2

Çinli üretici Huawei kısa süre önce yeni katlanabilir telefonu Mate X5’i piyasaya sürdü. Mate X5’in ince yapısı oldukça konuşulmuştu. Bu durum Samsung’un Galaxy Z Fold serisinde yeni strateji geliştirmesine yol açtı. İşte detaylar…

Güney Koreli haber sitesi The Elec’e göre Huawei Mate X5, Samsung‘un planlarını değiştirdi. Geçtiğimiz Eylül’de satışa çıkan Mate X5, Samsung’un katlanabilir telefonlarına göre daha ince tasarıma ve daha yüksek kapasitede pile sahip. Bu durum teknoloji devinin Mate X5’e tersine mühendislik yapmasına yol açtı. Raporda Samsung’un Huawei’nin telefonunu incelediği ve yanıt aradığı belirtiliyor.

samsung

Galaxy Z Fold5 katlandığı zaman kalınlığı 13.4 mm oluyor. Huawei’nin Mate X3’ü ve Mate X5’i 11.1 mm kalınlığa sahip. Galaxy Z Fold5, Mate X5’e göre 1.3 kat daha kalın. Ağustos ayında çıkan Xiaomi Mix Fold 3’ün de kalınlığı 10.9 mm. Galaxy Z Fold5 4400 mAh pile sahipken, Mate X5’te 5060 mAh pil yer alıyor. Mate X3 ve Mix Fold 3’te de 4800 mAh pil bulunuyor.

Sektörden bir yetkili yaptığı açıklamada, “Huawei 2024’ün ilk yarısında Flip tipi katlanabilir telefon çıkarmayı planlıyor. P Pocket serisinin giriş modeli olan bu telefon 750 doların altında fiyata sahip olacak” dedi. Galaxy Z Flip 5’in başlangıç modeli 1000 dolar.

Teknoloji devi diğer yandan Galaxy Watch Ultra isimli yeni bir modelle Apple Watch Ultra’ya rakip olacak. Bu cihaz microLED ekranlı ilk Samsung akıllı saat olacak. microLED şu anda Galaxy Watch’lar tarafından kullanılan OLED’in yerini alacak.

Rapor: iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ta A18 çipi kullanılacak