Samsung’dan rekor üstüne rekor

Samsung Galaxy F52 5G, TENAA listesinde göründü

Dünya genelindeki şirketlerin çok büyük bir kısmı için 2021 yılı tam bir fiyasko ile tamamlanırken Samsung hiç olmadığı kadar yüksek gelir tutarlarına ulaştı.

Samsung’dan rekor üstüne rekor. Hayatımıza 2019 yılının sonlarına doğru giren Covid-19 salgını, 2022 yılının ilk günlerini yaşadığımız bugünlerde her yeni gün yeni vaka sayıları kırarak yoluna devam ediyor. Her ne kadar şu an için vefat sayıları vaka sayılarına paralel olarak aynı oranda bir artış göstermese de, bu durum başlı başına maalesef sevinebileceğimiz bir durum değil. Üstelik hem ülkemiz hem de dünya genelinde yeniden kapanma ihtimallerinin konuşulması, zaten 2021 yılını kayıp bir yıl olarak adlandıran firmaların 2022 umutlarının da kırılmasına neden oluyor.

Bununla birlikte 2021 yılının her şirket için kayıp bir yıl olduğunu söylemek doğru olmaz. Teknoloji bazlı şirketlere baktığımız zaman 2021 yılının bu sektörü pek vurmadığı gibi, artan teknoloji ürünleri talebi sayesinde gelirlerinin arttığını bile söyleyebiliriz. Ancak içlerinde bir şirket var ki, pandemi koşulları onu her zamankinden çok daha zengin bir hale getirdi. Evet Samsung’dan bahsediyoruz.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 2

Samsung’dan rekor üstüne rekor

Dünyanın içerisine düştüğü çip krizini kendisi açısından bir fırsata çeviren ve bu zamanlarda dünyanın en önemli çip üreticilerinden biri olmanın ekmeğini bol bol yiyen Samsung, özellikle de NAND ve DRAM siparişleri sayesinde kasasını fazlasıyla doldurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda 2021 yılının dördüncü çeyreğinde 63,97 milyar dolarlık bir hasılat elde edildi ki bu yıl bazında %20’lik bir artışa tekabül ediyor. Firmanın faaliyet karı ise 11,38 milyar dolar olarak açıklandı. Bu tutar da yine önceki döneme göre %40 civarında bir artış manasına geliyor.

Haftada dört gün çalışma sistemine geçilirse ne olur?