Tesla rekor gelir artışı kaydetti: Yeni fabrikalar açılıyor

Elon Musk yeni Tesla hamlesinde bulundu

Tesla rekor gelir artışı ile kendisinden bahsettirmeyi başarıyor. Özellikle son dönemlerde elektrikli otomobil devinin çok güçlü bir yükseliş kaydettiğini görüyoruz. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Elektrikli otomobil alanında dünyanın en güçlü şirketi olarak bilinen Tesla rekor gelir artışı yakaladı. Şirket yıl ve son çeyrek kazancını açıkladı. Ortaya çıkan raporlara göre 2021 yılında bir önceki yıla göre rekor bir kar elde etti. Bu, küçük rakamlarla anlatılabilecek bir rakam değil.

2020 yılı ile kıyaslandığında 2021 yılında tam 7 kat daha fazla gelir elde edildi. Aslına bakacak olursak pandemi döneminde şirketlerin böylesine büyük bir rekor elde etmesi mümkün değil. Elon Musk faktörü işin içerisine girince kolay bir şekilde böyle bir rekor kırılabiliyor.

Tesla rekor gelir artışı sağladı

Elektrikli otomobil devi Tesla 2021 yılının son çeyreğinde 2,3 milyar dolar civarında net kar elde etmeyi başardı. Şirket 2020 yılının dördüncü çeyreğinde ise 270 milyon dolarlık bir gelir elde etmişti. Böylece Tesla karını bir önceki yıl ile kıyaslandığında tam 7 kat artırmayı başardı.

Tesla rekor gelir artışı

2021 yılı genelinde Tesla 53,8 milyar dolar gelir elde etti. Araç sevkiyatı bakımından da büyük bir gelişme kaydetti. Tesla sadece 3 ay içerisinde 305 bin 840 adet araç satmayı başardı. 2021 yılının tamamında ise 930 bin 442 adet araç satışı gerçekleştirdi. 2020 yılına göre değerlendirildiğinde yüzde 87 daha fazla araç satışı gerçekleştiğini görüyoruz.

Tesla CyberTruck üretimi ertelenmeye devam ediyor: İyice kızdırdı

Tesla rekor gelir açıklamaları muhtemelen 2022 yılında da devam edecek. Son derece zor geçen ve pandemi gölgesi altında büyük zararlara neden olan 2021 bazı şirketler için olumlu geçti. Teknoloji markaları yüksek kar miktarları açıklıyor. Peki siz bu rakamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?