Yeni çip teknolojisi şarj problemini önemli ölçüde kaldıracak. Özellikle son yıllarda bu büyük bir sorun haline gelmişti. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.
Bu aralar daha sık bir şekilde ortaya atılan yeni çip teknolojisi akıllı telefon dünyasını baştan yaratacak. Bildiğiniz üzere şimdiki teknoloji ile sürekli cihazı şarj etmek gerekiyor. Ancak yeni geliştirilen bir sistem bunu büyük ölçüde engelleyecek. IBM bu konuda kararlı görünüyor.
Sürdürülebilir teknoloji konusunda çalışmalarını genişleten IBM bu defa akıllı telefonlar konusunda önemli bir noktaya parmak basıyor. Gezegen için geri dönülemez. Noktaya yaklaştığımız şu yıllarda şarj teknolojileri ile ilgili yeni çip duyurusu yapıldı. Bu çipler sadece 4 günde 1 defa telefonunuzu şarj etmenizi sağlayacak.
Yeni çip teknolojisi geliştiriliyor
Şu anki batarya teknolojileri ile akıllı telefonları şarj etmek büyük bir problem. Mesela gün içerisinde akıllı telefonu çok sık kullanıyorsanız bazen 3 defa şarj etmeniz gerekebiliyor. Düşük batarya kapasitesine sahip cihazlarda ise bu sıklık daha fazla artış gösteriyor.
Şarj edilme sıklığı ile ilgili çalışmalar yapan IBM, son derece önemli bir çip geliştirdi. Bu çipler ile birlikte akıllı telefonların 4 günde sadece 1 defa şarj edilmesi sağlanıyor. Böylece önemli bir problem giderilecek. 2nm çipler ile birlikte elektrik tüketimi büyük oranda azalacak.
Bu canavarda tam 5.000mAh batarya bulunuyor
Yeni çip teknolojisi hakkında konuşan IBM Başkan Yardımcısı Dr. Xie Dong, gelecekte akıllı telefonları şarj etmek gibi bir problem kalmayacağını belirtti. Ona göre yeni çipler şarj etme sıklığını 4 kata kadar azaltacak. Eğer bu gerçekleşirse çevreye önemli bir katkıda bulunmuş olacaklar. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.