Haftada dört gün çalışma sistemine geçilirse ne olur?

Haftada dört gün çalışma sistemine geçilirse ne olur?

Haftada dört günlük çalışma sistemini deneyen bir şirket verimliliğin arttığını duyurdu. Şirket bu sistemden o kadar memnun kaldı ki bu sistemi kalıcı hale getirdi. İşte detaylar.

Şirketin kurucusu ve CEO Ryan Breslow, San Francisco merkezli e-ticaret geliştiricisi için haftada dört günlük çalışma sisteminin oldukça verimli olduğunu söyledi. Geçen sonbaharda programın pilot uygulaması yapılmıştı ve sonuçların çoğunlukla olumlu olduğu ortaya çıktı. CEO o kadar memnun kaldı ki “Bir şirketi başka türlü yönetmeyi hayal bile edemezdim” dedi. “Verimlilik arttı, işler kolaylaştırıldı ve çalışanlar mutlu” diye ekledi.

Haftada dört gün çalışma sistemine geçilirse ne olur?

Üç aylık deneme süresinin sonunda yapılan bir anket, çalışanların %94’ünün ve yöneticilerin %91’inin programın devam etmesini istediğini ortaya koydu. Ayrıca çalışanların %84’ü daha üretken olduklarını ve %86’sı zamanlarını daha verimli kullandıklarını söyledi. Bu arada, %84’ü iş-yaşam dengesinde bir iyileşme gördü. Buradaki fikir, daha fazla çalışma saati almak değil, daha verimli çalışmak. Breslow, çalışma saatlerinde çalışanların artık daha fazla odaklandıklarını duyurdu. “Pek çok şirket, insanları daha fazla çalıştırmanın daha verimli olacağına inanıyor” ifadeleri kullanıldı. Breslow, “Yani sayısız toplantınız, sayısız belgeniz, sayısız sunumunuz var. Bunlarla boğuşmak zor olsa da çalışma günlerini uzatınca aslında verimlilik aksine düşüyor ve işler daha fazla sarkıyor.” Bu durum diğer şirketlere örnek olur mu bilinmez ancak bu şirket için işler gayet yolunda gidiyor.

Samsung CES 2022’de, çıkaracağı yeni teknoloji hakkında bilgi verdi