Samsung uygun fiyatlı Galaxy Z Fold6 FE planlarını iptal etti

Galaxy Z Fold6 2

Samsung’un uzun süredir daha uygun fiyatlı Galaxy Z Fold6 FE cihazı piyasaya süreceği söylentileri dolaşıyordu. Ancak, yeni bir rapor bu planların şimdilik rafa kalktığını gösteriyor.

Samsung yetkililerinden gelen bilgilere göre, Galaxy Z Fold6 FE adıyla uygun fiyatlı bir model üzerinde çalışıldı, ancak prototiplerin performansı beklentileri karşılamadı. Test cihazlarının ince veya hafif olmaması ve S Pen desteği için gerekli kalem sayısallaştırıcısının bulunmaması şirketin bu planlardan vazgeçmeye yöneltti. Ayrıca Çinli rakiplerin daha ince ve hafif katlanabilir modelleri, Samsung’un uygun fiyatlı alternatif için rekabet gücünü zayıflatmış olabilir.

Galaxy Z Fold6 FE

Samsung, Galaxy Z Fold6 FE’u çıkarmayacak olsa da katlanabilir cihaz segmentinde premium deneyim sunma stratejisine devam edecek gibi görünüyor. Şirketin, daha düşük maliyetli bir Z Fold cihazı sunma planlarının belirsizliğini koruması, kullanıcıları premium Z Fold serisine yönlendirme stratejisinin bir parçası olabilir.

Şirketin Galaxy Z Fold6 Special Edition ile sunduğu özellikler, markanın yüksek segmentteki konumunu pekiştirirken, daha uygun fiyatlı modeller için tüketici beklentileri şimdilik ertelenmiş görünüyor.

Bilindiği gibi Samsung, Z Fold6 Special Edition’ı resmi olarak duyurarak katlanabilir cihaz portföyünü güçlendirdi. Yeni model, daha büyük ekranlar, daha ince bir tasarım ve 200 MP ana kamera gibi gelişmiş özelliklerle standart Z Fold6’dan ayrılıyor. Cihazın Güney Kore’deki satış fiyatı yaklaşık 2.000 $ / 1.860 €) olarak belirlenmişti.

Poco M7 Pro 5G: Sertifikalar tamam, lansman yakında!